Medicul care a votat familia tradiţională românească între UN BĂRBAT şi O FEMEIE

medicul Tamara Ciofu, deputat PSD

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat astăzi că a votat împreună cu colegii de la PSD pentru adoptarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României prin modificarea articolului 48 din legea fundamentală, care definește familia.

 

Parlamentarul botoșănean a susținut înlocuirea termenului ”soţi” cu sintagma ”bărbat şi femeie”, aşa încât aliniatul 1 al articolului 48 să aibă formularea: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Consider că numai prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie se poate asigura formarea familiei și perpetuarea societății și culturii noastre. Apreciez că familia este nucleul de bază prin care un bărbat și o femeie pot să dea naștere, să educe și să pregătească pentru viață un copil. În absența acestei legături nu putem să vorbim de o societate sănătoasă care să pună pe primul loc creșterea natalității și dezvoltarea normală a fiecărui individ”, a declarat Tamara Ciofu.

Camera Deputaților a adoptat, în ședința de marți, 9 mai, propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei României prin modificarea articolului 48 din legea fundamentală, care definește familia.

Proiectul urmează să fie dezbătut la Senat, cameră decizională în acest caz. În cazul adoptării și în plenul Senatului, legea constituțională trebuie promulgată de președintele Iohannis, după care se va organiza un referendum în care cetățenii vor decide dacă se modifică sau nu Constituție Pentru validarea referendumului este necesară o prezență de minim 30%.

Am dat acest vot pentru definirea familiei dintre un bărbat și o femeie pentru că vreau să trăiesc într-o societate în care să asigurăm stabilitate pentru creșterea copiilor și o educație bazată pe integritate și sănătate morală. Toate aceste principii deosebit de importante pot fi realizate numai în cadrul unei familii care se formează în urma căsătoriei dintre un bărbat și o femeie. În absența acestor valori există riscul să dispară funcţia principală a ființei umane, de procreere, prin care se asigură perpetuarea omenirii”, a adăugat deputatul social-democrat.