Şoptică şi Sorescu au început să lovească în Federovici&co.: PSD ne ia de proşti, pe toţi

Liberalii botoşăneni au început să-şi ia în serios rolul de opoziţie şi să critice PSD pentru modul în care guvernează.

Senatorul Costel Şoptică, preşedintele PNL Botoşani, şi economistul Gheorghe Sorescu, preşedintele Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România Filiala Botoşani, au spus că România este în situaţia Greciei înainte de criză.

“Strigător la cer este faptul că la nicio săptămână după ce şi-au pus al doilea guvern în şase luni cei din PSD au început să-şi dea seama că nu este în regulă programul de guvernare şi trebuie să facă tot felul de studii de impact. Atâta brambureală după 89 nu a mai existat. O să ne trezim într-un faliment total cu întreaga României”, a declarat senatorul Costel Şoptică, cel care a precizat că indicatorii economici arată scăderi la încasări la TVA, accize, impozit pe profit.

Liderul PNL Botoşani a precizat că săptămâna viitoare primarii PNL şi sindicatele vor fi consultate cu privire la modul în care se va aplica legea salarizării unitare, iar rezultatul va fi transmis la Bucureşti.

Economistul Gheorghe Sorescu susţine că anunţata creştere a salariului minim la 2000 de lei începând cu 2018 ar putea falimenta multe afaceri mici la nivel local în judeţul Botoşani.

“Indicatorii macroeconomici ai României de acum arată ca cei ai Greciei înainte de criză. O bulibăşeală totală. Avem acum 2,57% deficit bugetar, adică ţinta de 3% de departe va fi depăşită. PSD ne ia de proşti, pe toţi”, a spus Sorescu.