Cum demonstrezi că eşi asigurat la sănătate? Noi modele de adeverinţe

Asiguratii in sistemul national de sanatate beneficiaza, in baza contributiei, de anumite servicii medicale gratuite: de la controale la medicul de familie pana la asistenta medicala de urgenta, servicii de medicina dentara sau medicamente compensate. Pentru a putea beneficia de aceste servicii, o persoana trebuie sa si demonstreze ca este asigurata in sistemul national de sanatate.

Documentele care atesta calitatea de asigurat ar putea fi actualizate, intrucat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat recent in dezbatere publica un proiect de ordin care stabileste un nou model al adeverintelor eliberate de angajator si de CAS.

Asiguratii vor avea acces la servicii medicale si medicamente doar pe baza cardului national de sanatate, document ce inlocuieste adeverinta de asigurat, conform HG nr. 900/2012. Totusi, potrivit Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, cardurile nu sunt inca folosite, intrucat ele nu au fost distribuite catre toti asiguratii. Mai precis, institutia a mentionat la finalul anului 2013 ca noile documente vor deveni obligatorii doar dupa ce se finalizeaza distribuirea acestora si dupa ce vor fi achizitionate cititoarele de carduri de catre furnizorii de servicii medicale.

Citeste mai mult pe avocatnet.ro

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)