Castraveţii cu sare, o adevărată OTRAVĂ pentru organism

Castraveţii sunt formaţi 90% din apă, conţinând şi potasiu, un electrolit esenţial pentru o hidratare optimă. Deşi castraveţii au nenumărate beneficii, consumul acestora cu sare nu ne face deloc bine.

 

Castravetele este depurativ şi un excelent diuretic şi este foarte bogat în fibre, fiind util în eliminarea surplusului de grăsimi.

În schimb, sarea, deşi este extrem de necesară în alimentaţie, aduce la retenţia de apă şi la creştere volumului de fluide din corp.

Sarea NU este doar pentru bucate. Utilizări pe care nu le ştiai

Astfel, dacă mâncăm castraveţi proaspeţi cu sare neutralizăm beneficiile acestor legume cu un rău. Castraveţii te ajută să te hidratezi având 90% apă, în timp ce sarea pe care o punem pe deasupra lor nu face decât să depună acea apă în organism.

Retenţia de apă reprezintă faptul că organismul depozitează mai multe lichide decât ar avea nevoie. Mare atenţie la acest lucru deoarece în spatele retenţiei de apă se ascund alte afecţiuni, precum hipertensiunea arterială, boli cardiace, afecţiuni ale tiroidei, boli renale sau probleme la ficat.

Citeste mai mult pe RTV.NET

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)