Iliuță a demisionat de la șefia Spitalului Județean. Corneliu Mihai este noul director

Liberalul Viorel Iliuță a demisionat de la conducerea Spitalului Județean de Urgențe Mavromati împreună cu întreaga echipă de conducere a unității sanitare.

„Începând de astăzi, managerul Iliuță, domnul Damian, doamna doctor Miler au depus depus demisia la Consiliul Județean. Le mulțumesc pentru implicarea în conducerea acestui mare spital. Au fost probleme mari, au făcut tot ceea ce puteau să facă să țină sub control spitalul care este subfinanțat”, a declarat Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Viorel Iliuță a spus că a demisionat și pentru a îndepărta miza politică din jurul Spitalului Județean. „Echipa actuală a făcut tot ceea ce putea să facă, lăsăm altă echipă să ducă mai departe ceea ce am făcut noi. Spitalul este mult prea des controlat, a devenit o miză politică pentru campania care se apropie. Încerc să elimin miza politică. Prefer ca lucrurile să se desfășoare cu mai puțină miză”, a spus Iliuță.

Acesta a precizat că el se va întoarce în mediul privat.
Florin Țurcanu a anunțat că îl propune pe Mihai Corneliu pentru funcția de manager interimar al Spitalului Județean, care a fost până acum membru în Consiliul de Administrație al unității medicale, pentru funcția de director economic interimar a fost propus Constantin Cliveți, iar pentru funcția de director medical a fost propus doctorul Angela Țurcanu.

„Sunt conștient de situația financiară actuală a spitalului. În ultimele două luni am activat ca membru în CA. Este o situație grea, o provocare pentru mine. O să solicit sprijinul domnului Iliuță. Deficit de 7,5 miliarde și trebuie să-l acoperim pe toate căile”, a spus Corneliu Mihai.

Acesta se va autosuspenda din funcția de director economic al companiei Nova Apaserv SA, furnizorul de apă al județului.
Corneliu Mihai a fost comisar șef al Gărzii Financiare, iar Constantin Cliveți a fost comisar al Gărzii Financiare.

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)