A scăpat de datorii de 1,2 milioane euro în jumătate de an

Spitalul Județean de Urgențe Mavromati Botoșani continuă să acumuleze datorii, însă nivelul acestora este mult mai mic raportat la aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit lui Corneliu Mihai, managerul Județeanului, la jumătatea lunii martie 2015 unitatea medicală avea datorii totale de 6,8 milioane lei, în condițiile în care în septembrie 2014 nivelul acestora era la 12 milioane lei. În jumătate de an, Județeanul a scăpat de datorii de aproape 1,2 milioane euro. 

Gheorghe Sorescu, președintele interimar al Consiliului Județean Botoșani, a declarat că sunt premise ca în 2015, după semnarea noului contract cu Casa Asigurărilor de Sănătate, să nu se mai acumuleze datorii în niciuna dintre lunile anului. „Acum Spitalul este finanțat pe contractul din 2014 în condițiile în care au crescut salariile în general și s-a dat și acea sută de lei. Eu spun că spitalul este aproape de linia de plutire din punct de vedere economic pentru că în februarie 2015 a acumulat datorii de doar 100.000 lei, în condițiile în care în aceeași lună din 2014 acumula datorii de peste 800.000 lei. Sper ca noul contract cu CAS să fie mai bun și dacă vom mai reduce din cheltuieli vom reuși să nu mai acumulăm arierate”, a declarat Sorescu.

Acesta a precizat că CJ a dat bani pentru achitarea unor datorii acumulate de spital în 2014 și pentru plata unei părți din restanțele la bonurile de masă. De asemene

„Încercăm să mai scădem din datorii și prin achiziția de energie electrică prin Bursa de Mărfuri, dar acolo mai erau niște datorii și apoi se va putea cumpăra mai ieftin prin Bursă. Oricum, încercăm asta pentru toate unitățile CJ-ului”, a completat Sorescu.


www.facebook.com/banulbotosanean
www.banulbotosanean.ro