Ce se întâmplă cu organismul tău dacă mergi desculţ 5 minute în fiecare zi?

Daca ai fost atent la orele de istorie, probabil iti amintesti ca oamenii au mers descult la inceputuri, si asta s-a mentinut secole la rand. Poate cei din trecut stiau ceva sau poate nu, insa incaltamintea ne afecteaza unul dintre cele mai importante simturi – Simtul tactil!

 

Anumite puncte din talpi sunt conectate direct la anumite organe din corp. Daca vei merge descult pe jos, trebuie sa sti ca vei stimula, fara sa realizezi, acele puncte cheie, astfel incat iti vei imbunatati functionarea majoritatea organelor.

Fluxul de energie din organism

Energia vitala curge prin corpul uman. In China aceasta energie este cunoscuta ca energia „chi”, iar in India este „Prana”. Nu trebuie sa-ti amintesti neaparat aceste denumiri, atata timp cat iti vei aminti efectele pozitive asupra sanatatii pe care le va avea acesta tehnica. „Chi” trece prin asa-numitul sistem de meridiane, care este destul de similar cu fluxul sanguin.

Daca ai un fluxul adecvat inseamna ca organele obtin toata energia de care au nevoie.Un meridianu infundat afecteaza in special organul cu care este asociat conducand astfel la imbolnavirea lui si la aparitia diverselor boli asociate acelui organ.

Capetele acestor meridiane sunt situate in picioare. Cand mergi descult, le stimulezi si, astfel, vei face un „masaj” organelor din corp, ceea ce va duce la revigorarea fluxul de energie din corp.

Mersul descult pe jos reprezinta cel mai eficient masaj prin presopunctura ce se poate efectua!

Masajul prin presopunctura

Daca nu ai timp si posibilitate sa mergi pe jos, presopunctura te poate ajuta. Masand anumite puncte situate in talpi, in fiecare dimineata, iti vei imbunatati considerabil starea de sanatate si iti vei stimula vitalitatea. (vezi punctele pe care trebuie sa le stimulezi prin masaj in imaginea de mai sus)

Presopunctura poate parea simpla, insa beneficiile sale sunt mai mult decat uimitoare.

Masajul prin presopunctutra este destul de eficient in tratamentul problemelor sinusurilor, tensiunii arteriale, indigestiei, infectiilor, insuficientei cardiace, dezechilibrului hormonal si multe altele.

Presopunctura va oferi organelor energia de care au nevoie pentru a functiona corect.

Conecteaza-te cu solul!

Asemanator conexiunii cu soarele pentru acumularea vitaminei D, solul iti va oferi energia de care aveti nevoie pentru a va vindeca.

Impamantarea implica legatura cu domeniul bioelectric natural. Mergi descult pe pamant sau iarba pentru a reinnoi si consolida aceasta conexiune.

Cum si unde sa meargi descult?

Trebuie sa incepi treptat. La inceput 5 minute pe zi, si apoi trebuie sa maresti timpul petrecut descult prin iarba sau pe pamant. Vei observa ca dupa un timp vei intampina dificultati in a te mai incalta, intruca fluxul de emotie te va cuprinde si inteligenta naturala isi va spune cuvantul.

Cu toate ca este destul de greu sa realizezi o impamantare daca locuiesti in oras, unde esti inconjurat de asfalt si beton cat cuprinde, trebuie sa gasesti un loc unde poti face acest lucru. Incearca in parc sau in gradina blocului, iar daca stai la casa, este cu atat mai simplu, in propria gradina. Ce trebuie sa mai stii este ca locul ideal pentru mersul pe jos in picioarele goale este pe plaja, in apropierea sau in apa, pentru ca apa este un conductor foarte bun.

Corpul nostru, de asemenea, contine in cea mai mare parte a sa, apa – astfel incat se creeaza o conexiune foarte buna . Iarba, mai ales daca este acoperita cu roua, este locul ideal pe care te-ai putea plimba fara probleme in cazul in care te trezesti dimineata devreme.

Nu mai sta pe ganduri, incearca in fiecare zi sa mergi descult! Impamanteaza-te pentru a fi sanatos!

Sursa: Secretele.com

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)