Medicul care i-a unit pe părinţii eroi vrea să-i includă într-un program guvernamental

Doina Federovici si Tamara CiofuMedicul Tamara Ciofu, deputat PSD, face demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru ca autismul să fie inclus într-un program guvernamental care să finanţeze prevenţia şi tratarea. Tamara Ciofu este cea care i-a sprijinit pe părinţii copiilor cu autism din Botoşani să se unească într-o asociaţie pentru a-şi apăra mai bine drepturile şi interesele copiilor.

„Îi sprijinim şi la nivel parlamentar prin demersuri către Ministerul Sănătăţii pentru a include în programul de sănătate şi autismul, pentru a beneficia de finanţare. Numărul cazurilor de autism este din ce în ce mai mare la nivel naţional. Se impune ca politică de sănătate”, a declarat Tamara Ciofu.

Sprijinul acordat de Tamara Ciofu părinţilor copiilor cu autism a fost dublat de implicarea senatorului Doina Federovici, care a adunat bani la începutul anului pentru Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani, şi de Consiliul Local al municipiului Botoşani care, la propunerea primarului Ovidiu Portariuc, a alocat finanţare pentru crearea unei camere senzoriale pentru copiii cu autism. Federovici solicită şi sprijinul Consiliului Judeţean pentru copiii cu autism.

„Îl felicit pe colegul meu, domnul primar Ovidiu Portariuc, pentru maniera cu care a tratat această problemă, pentru acordarea finanţării pentru înfiinţarea camerei senzoriale din municipiul Botoşani. Este un proiect de investiţii care seva realiza şi va fi funcţional. Este bine ca şi CJ să se implice pentru că aceşti părinţi au nevoie şi de un simplu spaţiu de joacă acolo unde îşi desfăşoară activitatea ar fi păcat să nu se găsească în bugetul CJ bani pentru amenajarea acestui spaţiu de joacă”, a declarat şi Doina Federovici.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani