Au deschis cea mai modernă clinică şi acum au adus un super aparat care salvează dinţii

Clinica DentasticCea mai modernă clinică dentară din Botoşani, care rivalizează şi estetic dar şi ca dotări cu cele din Occident, a achiziţionat un super aparat care vă poate salva dinţii. În 2016 peste tot în lume lucrările la dinţi se fac folosindu-se cele mai performante aparate, iar o clinică din Botoşani este prima care intră într-un top exclusivist al calităţii.

Dentastic, super-clinica deschisă de doi medici tineri care au preferat să nu plece alături de valul de doctori peste hotare, a adus în Botoşani cel mai performant aparat dentar care datorită preciziei poate salva dinţi care până acum erau sortiţi extracţiei.  

Conceptul Clinicii Dentastic este de a fi o clinică dentară de top în rândul clinicilor stomatologice, având dotările în conformitate cu ultimele standarde ale U.E. În acest sens doctorii investesc permanent în aparatura stomatologică de ultimă generaţie şi materiale de cea mai bună calitate.

Un aparat stomatologic de ultima generaţie este Microscopul dentar OPMI pico de la Carl Zeiss.

„Dentastic este singura clinică din judeţ dotată cu acest aparat performant, microscopul dentar Carl Zeiss. Microscopul poate fi folosit în toate procedurile stomatologice, dar cel mai adesea este utilizat în endodonţie pentru tratamentele de canal. Datorită magnificării, doctorii pot salva dinţi care în alte cabinete au fost propuşi pentru extracţie”, a declarat medicul Răzvan Pelin, cel care a înfiinţat Dentastic la Botoşani.
De ce trebuiesc tratate toate canalele unui dinte şi cum pot fi ele găsite ?
Potrivit medicului Răzvan Pelin, toate canalele, indiferent de calibru, conţin ţesut pulpar. Dacă acesta nu este îndepărtat, infecţia poate persista, ceea ce duce la eşecul tratamentului endodontic. Datorită dimensiunii reduse a acestora şi a variaţiei morfologice mari, identificarea tuturor canalelor prezente este o misiune dificilă. Utilizarea microscopului operator în cadrul tratamentului endodontic facilitează această etapă clinică şi creşte semnificativ şansa de identificare a canalelor suplimentare.

Acesta a precizat că tratamentul endodontic ( scoaterea nervului) clasic are o rată de reușită de 50-60%, în timp ce utilizarea microscopului asigură o rată de succes de peste 90%, eliminând numeroase riscuri. Endodonţia clasică îşi justifică multitudinea de eşecuri prin faptul că lipseşte vizibilitatea, medicul bazându-se exclusiv pe simţul tactil. Practic se lucrează cu ochii din vârful degetelor.

„Microscopul a venit în ajutorul medicilor arătând cât de adevărate sunt vorbele marelui medic specialist în endodonţie prof. dr. S. Kim ” You can’t treat what you can’t see” ( ”Nu poţi trata decât ceea ce vezi”). Acest aparat oferă siguranţă, acurateţe, confort, durată mai scăzută a tratamentului, beneficiind astfel de rezultate la nivel de excelenţă, imposibil de realizat prin tehnologiile clasice”, a menţionat medicul stomatolog Răzvan Pelin.

Cu adevărat impresionat este şi faptul că acest super-aparat poate fi manevrat doar după cursuri de perfecţionare pentru utilizarea microscopului, deoarece toate manoperele sunt efectuate în oglindă. Nu se poate vizualiza direct din cauza poziţiei dinţilor. Practic, toate mişcările medicului sunt inversate.

Multe din cazurile efectuate de către doctori în clinica Dentastic le puteţi urmări pe pagina oficială de facebook – Clinica Stomatologica Dentastic.
Clinica Dentastic se adresează pacienţilor pretenţioşi care doresc pe lângă calitate şi estetică.

Pentru programări puteţi suna la numărul de telefon 0754808836, vă puteţi adresa direct la sediul din Bulevardul Mihai Eminescu 123, apartament 1, parter, la contact@dentastic.ro și pe contul de Facebook al Clinicii Dentastic.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani