Pe 15 septembrie, protest la Botoşani faţă de situaţia din spitale: Câţi copii trebuie să mai moară?

Un protest de amploare faţă de situaţia din spitalele din Botoşani este anunţat a avea loc pe 15 septembrie în Piaţa Revoluţiei, în faţa Primăriei, a Prefecturii şi a Consiliului Judeţean. Mobilizarea pentru acest protest se face prin intermediul reţelei de socializare Facebook.

Marşul de protest se vrea atât faţă de situaţia financiară a sistemului de sănătate, dar şi faţă de comportamentului unor cadre medicale.

„Sunt momente în care, pe lângă vidul imens pe care îl simţi şi suferinţa din suflet, te uiţi în jur şi vezi cum lumea renunţă la luptă, fără a lupta! Însă refuzi să crezi că asta e tot ce se poate face, pentru că dacă toţi am face astfel, ar însemna să renunţăm la a trăi, încă dinainte de a ne naşte. Vă invit să vă gândiţi şi la cei dragi şi să nu renunţaţi uşor la luptă, pentru că lupta nu e pierdută! Nu sunt necesare minuni! E necesar să ne schimbăm mentalitatea şi starea de letargie în care ne complăcem. Să ne gândim că mâine oricare dintre noi sau o persoană dragă nouă, putem sau poate fi victima nepăsării, neglijenţei sau incompetenţei unor cadre medicale”, a postat Monica Saleh Ali, unul dintre iniţiatorii protestului, pe contul de Facebook.

Vă redăm integral apelul către botoşăneni pentru a se alătura protestului:

Aceasta Lege ne obligă pe toţi la cotizaţii, în schimb ni se oferă promisiunea ca, atunci când vom avea nevoie de servicii medicale, le vom avea…., în realitate un pacient are doar obligaţii, nu şi drepturi….
În spitalele din România vedem părinţi cărora copiii le mor în braţe datorită nepăsării, incompetenţei sau neglijenţei unor cadre medicale.
Spitalele din România se află pe primele locuri la infecţiile cu stafilococi, infecţiile spitaliceşti sunt o mare problemă actuală.
Comportamentul personalului lasă muuuuult de dorit. Este inuman şi insensibil.
La fiecare cinci ore, în Romania, un copil mai mic de un an moare. Aşa am ajuns să fim pe primul loc în Europa la mortalitate infantilă.
Din nefericire, şi la Maternitatea din Botoşani mor foarte mulţi copii nou-născuţi.
În mod normal ar trebui să fie verificate cu adevărat de organele competente toate aceste decese. Să se dispună măsuri pentru a se stopa aceste decese. Câţi copiii trebuie să mai moară pentru ca cineva sa schimbe ceva?
Dacă şi tu simţi la fel, vino JOI, 15 SEPTEMBRIE 2016, ORA 17 în Piaţa Revoluţiei din Botoşani (în faţa Prefecturii) pentru a participa la un marş de protest împotriva a ceea ce se întâmplă la Maternitatea Botoşani şi în spitalele din Botoşani şi din ţară!
UNITI VOM SCHIMBA CEVA! UNIŢI VOM UMANIZA CORBII ALBI!

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani