Economiști din SUA, Finlanda și Turcia, în vizită la Botoșani

Banca Mondială și-a trimis la Botoșani economiști din SUA, Finlanda și Turcia. În cursul zilei de vineri, 17 octombrie 2014, la Primarului municipiului Botoșani a sosit delegația oficială a International Finance Corporation (IFC).

Aceasta a fost constituită din trei persoane: domnul Arto Nuorkivi (IFC Finlanda), domnul Alexander Sharabaroff ( IFC Washington) și doamna Olena Anfimova (IFC Istanbul), cei care au întocmit raportul de consultanță livrat la începutul anului în curs municipalității botoșănene.

Invitații au fost întâmpinați de către primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, în sala de ședințe a Consiliului Local Botoșani.
Principalul scop al întâlnirii a constat în evidențierea recomandărilor și concluziilor cuprinse în raportul de consultanță IFC. Aspectele supuse dezbaterii au vizat îmbunătățirea activității de profil a operatorului municipal de agent termic, extinderea infrastructurii specifice, cât și atragerea unui număr suplimentar de consumatori prin racordarea lor la sistemul centralizat.

În atenție au fost aduse analize și studii comparative cu alte orașe din țară și străinătate.
„Nu este prima dată când Botoșani excelează, de data aceasta la capitolul tehnologic. Reprezentanții IFC au apreciat în mod deosebit eforturile și nivelul tehnic avansat de care Modern Calor beneficiază și implicit utilizatorii finali ai acestuia, cetățenii orașului nostru.
Suntem dați drept exemplu de bună practică atât în țară, cât și în afară, municipalități precum Craiova sau Suceava inspirându-se din soluțiile adoptate de către noi în plan local. Putem afirma fără niciun fel de exagerare că la ora actuală avem cel mai bun sistem de termoficare din țară. Pe termen lung, este foarte important ca populația să înțeleagă avantajele nete ale racordării la Modern Calor, prețul scăzut, siguranța și confortul fiind doar câteva dintre acestea”, a declarat Ovidiu Portariuc.

După întâlnirea protocolară de la sediul Primăriei unde au fost trecute în revistă aspectele tehnice și de marketing, delegația IFC s-a deplasat la sediul Modern Calor unde s-a continuat cu aprofundarea aspectelor tehnice împreună cu staff-ul operatorului municipal de agent termic.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)