Botoşănenii au şansa să-şi CUREŢE CARTIERELE de gunoaie în GAŞCĂ

În fiecare an, milioane de tone de deşeuri ajung pe străzile, plajele, în oceanele, pădurile şi în zonele naturale ale Europei. Şi în fiecare an, milioane de europeni se mobilizează în cartierele lor pentru a participa la acţiuni voluntare de curăţenie.

 

„Let’s Clean Up Europe” este o iniţiativă care are scopul de a încuraja cât mai multe acţiuni de acest tip, de a creşte gradul de sensibilizare cu privire la amploarea problemei pe care o reprezintă deşeurile şi de a încuraja schimbări de comportament.

Evenimentul este la a doua ediţie, fiind coordonat de European Week for Waste Reduction şi va avea loc în perioada 8-10 mai 2015, cu posibilitatea ca acţiunile să aibă loc şi cu 1 săptămână înainte sau după aceste zile, adică perioada 03-17 mai 2015.
În România, Asociația Planeta Verde (http://www.green-planet.ro/) este pentru a doua oară desemnată coordonatorul local pentru toate activitățile desfășurate sub această egidă.

Ce trebuie să faceţi?
Vă formaţi o echipă – cu prietenii, familia şi/ sau colegii, alegeţi o zonă pe care doriţi să o curăţaţi şi vă înregistraţi la eveniment prin trimiterea unui e-mail pe adresa office@green-planet.ro . Asociaţia Planeta Verde va transmite lista zonelor către companiile de colectare deşeuri, cu rugămintea ca acestea să ridice sacii cu deşeurile strânse de voluntari. Este important ca apoi să fim informaţi cu privire la locaţie, numărul de persoane din echipă şi numele pentru a emite diplomele de participare, numărul de saci colectaţi, tipul de deşeuri şi cantitatea aproximativă colectată – toate aceste informaţii vor fi centralizate la nivel naţional şi european.

În perioada de 8-10 mai sunteţi aşteptaţi cu saci şi mănuşi pentru a face o Românie mai Curată!

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)