Jandarmeria Română, pe locul al doilea în topul încrederii românilor

Jandarmeria Română se menține pe locul al doilea în ceea ce privește încrederea populației în instituțiile executive ale statului, cu un procent de 64,5% ,,încredere multă și foarte multă” – potrivit datelor statistice publicate de cotidianul Adevărul în data de 23 iulie a.c., în creștere cu 2,5% față de datele sondajului dat publicității în luna aprilie a anului în curs și cu 3,8% față de datele obținute în luna iulie 2014.

 

Jandarmeria Română este precedată de armată, care a obținut un procent de 75%, locul al treilea fiind ocupat de DNA, cu 61%.
La aceeași categorie a instituțiilor executive, pe poziția a patra se situează SRI, cu un capital de încredere de 51,2%, urmat de poliție cu 48,7%, BNR cu 47,9%, SIE cu 47,8%, ICCJ cu 46,7%, ANAF cu 38,7% și ANI cu 38,6%.
Rezultatele au fost obținute în urma celui mai recent sondaj de opinie pe bază de chestionar, efectuat în țara noastră pe un eșantion reprezentativ pentru populația României de peste 18 ani, în perioada 09 – 14 iulie a.c., de către institutul INSCOP Research, la comanda cotidianului Adevărul.

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)