Distracţie usturătoare la portofel pentru scandalagiii de la Summer Fest

Cele trei zile ale Summer Fest - ului organizat în Centrul Vechi al municipiului Botoșani s-au dovedit a fi cu ,,ghinion” pentru câțiva dintre cei peste 16.000 de participanți la această manifestare publică cu tradiție.

 

Jandarmii care au vegheat în această perioadă la desfășurarea în condiții civilizate a manifestării au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale legislației privind ordinea și liniștea publică.

„Provocarea de scandal, tulburarea liniștii publice, adresarea de injurii sau refuzul de legitimare au fost faptele săvârșite de contravenienții care nu au înțeles necesitatea adoptării unei conduite civilizate și responsabile în contact cu alți cetățeni și cu forțele de ordine”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani.

În total, sancțiunile aplicate vor scoate din buzunarele acestora suma de 12.500 de lei, procesele verbale de constatare și sancționare a contravențiilor urmând a fi trimise în vederea luării în debit la primăriile în a căror zonă locuiesc persoanele sancționate.

De asemenea, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au aplicat 14 sancțiuni în valoare de 4.000 de lei pentru efectuarea de activităţi de comerţ fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege, precum și pentru vânzarea ambulantă a unor mărfuri în alte locuri decât cele autorizate de primărie.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani