Florin Ţurcanu şi socrul său trimişi în judecată

Florin TurcanuFostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani şi al PNL, Florin Ţurcanu, a fost trimis în judecată de DNA, alături de socrul său, Aristomel Anuşcă, tatăl deputatului Roxana Florentina Anuşcă Ţurcanu.

Florin Ţurcanu este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, socrul său este acuzat de complicitate la cele două infracţiuni, iar omul de afaceri Marcel Bîrsan este acuzat de cumpărare de influenţă.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ţurcanu, pe 13 aprilie, pentru că „în perioada iunie 2013-septembrie 2014, în calitate de preşedinte al Consiliului Județean Botoșani, a pretins și primit de la inculpatul Bîrsan Vasile Marcel, administrator în drept sau în fapt al firmelor SC Cornell s Floor SRL, SC Omniutil SRL și SC Tino Unitrans SRL, din Botoșani, sume de bani şi alte foloase materiale în cuantum de 272.906,16 lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcție și amenajare executate la un imobil declarat ca fiind în proprietatea lui Anușca Aristomel (socrul lui Țurcanu Florin), situat în municipiul Botoșani, strada Aleea Pajiștei, nr. 13, la care se adaugă și cheltuieli privind achiziționarea unor aparate și bunuri de uz casnic”. Potrivit procurorilor DNA, Ţurcanu i-ar fi promis lui Bârsan lucrări la CJ şi la primăriile Dângeni şi Avrămeni în valoare de peste 600.000 lei.

„De asemenea, în perioada august 2013 – ianuarie 2015, Ţurcanu a ascuns și a disimulat adevărata natură a provenienţei, a dispoziţiei şi a proprietăţii asupra imobilului din strada Aleea Pajiștei, nr. 13, mun. Botoșani, imobil care a fost construit și finanțat gratuit, cu suma de 272.906,16 lei, de către SC Cornells Floor SRL și de către inculpatul Bîrsan Vasile Marcel, cunoscând că bunurile provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă. În ceea ce-l priveşte pe Aristomel Anuşcă, în perioada 2013-2014, acesta l-a ajutat, cu intenție, pe inculpatul Țurcanu Florin, intermediind primirea sumelor de bani și a foloasele necuvenite. Acțiunile desfășurate de complicele ANUȘCA ARISTOMEL au constat în încheierea, la data de 08.08.2013, unui contract de antrepriză fictiv pentru construirea imobilului cu SC Paltinul G.B.SRL, în scopul ascunderii și disimulării beneficiarului real al construcției imobilului – inculpatul Țurcanu Florin – precum și a originii reale a materialelor de construcție și a manoperei gratuitefolosite la construcția imobilului și care proveneau de la SC Cornell s Floor SRL și SC Omniutil SRL, în sprijinul acordat autorului pentru dobândirea sumelor de bani în cuantum total de 156.238 lei remise gratuit de Bîrsan Vasile Marcel și care în final, au ajuns prin intermediul complicelui în contul bancar al SC Paltinul GB SRL Botoșani. De asemenea, după finalizarea lucrărilor de construcție, inculpatul ANUȘCA ARISTOMEL l-a sprijinit pe inculpatul ȚURCANU FLORIN în scopul ca acesta să-și mascheze și să ascundă calitatea de beneficiar real al construcțiilor executate și de proprietar în fapt asupra imobilului, şi ca să disimuleze proprietatea asupra imobilului dobândit din săvârșirea unei infracțiuni”, au mai transmis procurorii DNA.

Casa familiei Ţurcanu se află sub sechestru asigurator, iar Florin Ţurcanu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, socrul său a fost trimis în judecată în libertate, în libertate fiind anchetat şi omul de afaceri Bîrsan. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoşani.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani