În stradă pentru 17 mil. euro. 250 de kg de porumb şi 1.000 l lapte pentru reparaţii la maşini

Localnicii din două comune din judeţul Botoşani au venit la Consiliul Judeţean pentru a protesta faţă de starea drumului judeţean care leagă municipiul reşedinţă de judeţ de cele două comune.

Aproape 100 de protestatari au venit în coloană cu autoturismele proprii şi au afişat pancarte cu diferite mesaje: „Nepăsarea voastră, atentat la viaţa noastră”, „Voi cu banii snopi, noi dăm cu maşina-n gropi”, „Nu vrem plombare, vrem MODERNIZARe”. Aceştia au strigat deja clasicele „Hoţii, hoţii!” şi „Demisia”.

Unul dintre protestatari a venit cu o varză şi a pus-o în faţa CJ-ului: „Aşa e drumul pe care circulăm noi zi de zi de 26 de ani, VARZĂ!”.

„Domnilor aleşi ai judeţului Botoşani, poftiţi lângă noi, lângă cei cu probleme financiare, cu maşinile distruse. În luna februarie am primit promisiuni de la Consiliul Judeţean că se va acţiona în regim de urgenţă pe DJ 296 cu reparaţii serioase, au promis că vor începe documentaţia pentru accesarea fondurilor europene iar noi am promis că dacă nu va fi aşa vom ajunge în faţa Consiliului Judeţean. Domnilor aleşi locali, domnilor parlamentari, cine s-a ţinut de promisiune? Doar noi!”, a strigat Petru Creţu, organizatorul protestului, în faţa Consiliului Judeţean Botoşani.

Acesta a precizat că pentru a face diferite reparaţii la maşini, localnicii sunt nevoiţi să vândă 250 kilograme de porumb sau 1000 de litri de lapte pentru a avea bani de ajuns să-şi scoată maşinile din service.

După câteva minute de protest, câţiva dintre localnicii nemulţumiţi s-au întâlnit cu Dorin Birta, vicepreşedintele CJ Botoşani, pentru că preşedintele Costică Macaleţi nu a fost la birou în prima parte a zilei.

Pentru consolidarea de versanţi şi reparaţiile capitale ale drumului judeţean 296, care are 20 de kilometri, ar fi nevoie de nu mai puţin de 17 milioane euro, cei mai mulţi bani, cam 12 milioane euro, urmând să fie alocaţi consolidărilor de versanţi.

„Sunt alături de ei în acest demers care l-au făcut, este un demers care are o motivaţie în spate de ani de zile, îi înţeleg şi nu fac promisiuni. Au dreptate, drumurile în judeţul Botoşani arată jalnic dar nu arată de 2-3 ani de zile ci de 20 de ani poate aşa. Facem eforturi să găsim finanţare pentru a rezolva cât mai multe tronsoane de drum judeţean. Circul pe drumul Botoşani-Roma foarte des, de acolo sunt părinţii soţiei mele şi aş dori să circul şi eu pe drum asfaltat. Am promis că nu voi spune ce am moştenit, încercăm să găsim soluţii că e foarte simplu să spunem că am moştenit în spate un dezastru”, a precizat Dorin Birta.

Potrivit acestuia, drumul DJ 296 va intra în reparaţii, în limita fondurilor disponibile, şi conducerea CJ caută soluţii de finanţare pentru a demara un proiect de reabilitare completă a acestei şosele.

 

 

 

 

 

 

 

 

{gallery}protestdrum{/gallery}
BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani