Cinci ani de jurnalism pentru copii povestiți într-o carte

pentru copii. Întâlniri. Întâmplări. Idei

Cinci ani de jurnalism pentru copii sunt acum povestiți în paginile unei cărți care va fi lansată joi, 20 octombrie, de la ora 20.00, la NewsRoom (pietonalul Unirii, vizavi de Biserica Cuvioasa Parascheva), localul amenajat ca o redacție de ziar. 

 

Cartea se intitulează “Jurnalism pentru copii. Întâlniri. Întâmplări. Idei” și povestește despra viața unui proiect care a crescut treptat, bucată cu bucată, fără pretenții uriașe, ci doar purtând în construcția lui suflet și pasiune pentru o profesie nobilă.
În Botoșani, s-a născut, în anul 2011, conceptul de presă pentru copii. Adică, niște copii iau interviuri, merg pe teren, scriu reportaje și articole, le publică în ziarul lor, au parte de întâlniri cu oameni deosebiți, fac televiziune, își construiesc, de mici, cariera. Și totul s-a născut fără pretenții financiare, ci doar din dragoste pentru jurnalism.

În 2016, în luna februarie, acest concept a împlinit cinci ani. Acum, la final de an, copiii și prietenii lor se întâlnesc din nou pentru a lansa cartea “Jurnalism pentru copii. Întâlniri. Întâmplări. Idei”, ce poate fi luată drept sursă de inspirație sau pur și simplu, revelație pentru cei mari în dorința de a oferi o alternativă la educația copiilor și a tinerilor de azi.

Alături de noi, joi, 20 octombrie, de la ora 20.00, vor fi actorul Marius Rusu care va prezenta, alături de reporterii Buzz Alexandra Ciotir, Karina Todireanu și Lucia L

uca, întregul spectacol de lansare, domnul Gheorghe Median care ne va face o prezentare a cărții, dar și talentata Isabela Pamparău, câștigătoarea concursului NextStar, care ne va încânta cu vocea ei. O parte dintre copiii-reporteri vor avea parte de surprize sub forma unor materiale video cu care vor demonstra evoluția lor aici, la Buzz, singurul ziar scris de copii și adolescenți în Botoșani.

Cartea “Jurnalism pentru copii. Întâlniri. Întâmplări. Idei” este semnată de Ioana Matfeev și îi are drept co-autori pe Anca Biciușcă, Anamaria Boghean, Mădălina Brumă, Ilona Dănilă, Mario Galan, Ana Iftodeanu, Lucia Luca, Simina Luca, Raissa Pătrar Botușan, Denisa Sandu și Karina Todireanu.

Cartea este realizată în cadrul proiectului “Atelierele BUZZ-jurnalism pentru copii și adolescenți III” susținut de Primăria și Consiliul Local Botoșani.
Asociaţia Buzzmedia

pentru copii. Întâlniri. Întâmplări. Idei

 

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani