150 de tineri dintr-o comună au fost informaţi cum pot primi fonduri pentru a începe afaceri

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a participat la sfârșitul săptămânii trecute la două consultări publice în județul Botoșani pentru prezentarea ultimilor informații privind accesarea programului Start-up Nation-România.

 

„Am discutat cu mai mulți primari din județ și mi-au spus că sunt foarte mulți tineri interesați să își deschidă o afacere și vor să apeleze la cei 200.000 de lei nerambursabili oferiți de Guvern. De aceea, la invitația domnului Butnaru Ioan, primarul comunei Hilișeu-Horia m-am întâlnit cu 150 de tineri din localitate pentru a-i informa ce condiții trebuie să îndeplinească și ce demersuri legale trebuie să facă pentru a beneficia de schema de ajutor de stat pentru start-up-uri”, a declarat deputatul PSD Răzvan Rotaru.

Parlamentarul social-democrat, fiind politicanul de pe plan local care și-a asumat promovarea programului Start-up Nation-România în Botoșani a luat parte și la Bursa locurilor de muncă care a avut loc în municipiul Botoșani, vineri, 7 aprilie.

 

„Am fost invitat de reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani să prezint normele metodologice de aplicare a programului pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici și mijlocii. Peste 100 de tineri au vizitat standul pe care l-am avut la dispoziție. Voi organiza în continuare dezbateri și consultări în județul Botoșani pentru a convinge cât mai mulți tineri botoșăneni să aplice la Start-up Nation-România. După sărbătorile de Paște voi organiza sesiuni publice de informare la care voi invita antreprenorii din diverse domenii economice pentru a le prezenta botoșănenilor modele de planuri de afaceri. Orice tânăr care își dorește să deschidă un start-up poate să vină zilnic la cabinetul meu parlamentar din cadrul Prefecturii Botoșani pentru a lua materiale de informare și a afla detalii cu privire la acest program”, a explicat Răzvan Rotaru.

Detalii despre acest proiect se pot obţine şi vizitând pagina de facebook dedicată: https://www.facebook.com/search/top/?q=start-up%20botoșani