FOTO Paradis ecologic la un conac boieresc restaurat

0

La 20 kilometri de municipiul Botoşani este un loc perfect în care oricine vrea să scape de zbuciumul cotidian se poate retrage pentru câteva zile. Un conac boieresc restaurat, mâncarea cea mai naturală cu putinţă, aerul cel mai curat, un iaz pentru scăldat, toate acestea le găsiţi la pradisul ecologic Fata Verde, din satul Şoldăneşti, comuna Blândeşti.

Locul este străin de fast-food, de aditivi şi E-uri. Mâncarea provine din grădina proprie a conacului-pensiune şi de la săteni. Borşul moldovenesc, turtele coapte pe plită, friptura în tigaie în cuptorul de lemne, laptele şi ouăle, toate sunt aşa cum ştiam noi că trebuie să fie, neatinse de chimicale, încă ferite de “civilizaţie”.

Pensiunea Fata Verde a început să fie din ce în ce mai căutată de grupuri de turişti, de firme care îşi trimit angajaţii acolo să se relaxeze.

Printre nenumaratele activitati care se pot desfasura la „Fata Verde” se numara gratare in aer liber; plimbari prin padurea care se intinde pe zeci de hectare, atat pe jos, cat si cu trasura trasa de un superb cal alb, ca in povesti; concursuri sportive (tir cu arcul, darts, fotbal, volei, treasure hunt, echitatie); tururi off-road cu masina de teren, pescuit, vanatoare, lectii de gatit in stil traditional si multe altele.

Pensiunea dispune de 11 camere duble,3 camere de 3 persoane si 2 de 4 persoane,decorate in stil rustic, cu elemente traditionale din zona Moldovei (covor, tablouri, obiecte decorative din ceramica, ulcele). Fiecare camera are baie proprie, o parte din ele televizor si o vedere unica spre un colt al naturii. De asemenea, o sala de conferinta cu capacitate de 78 de locuri cu proiectie ,va fi disponibila pentru sedinte/ intruniri si cursuri. Parterul este dominat de o sala de petreceri cu capacitate de 200 de locuri, care serveste si ca restaurant cu bar si scena pentru evenimente (cu echipament de sonorizare ).

Bucate traditionale romanesti, dar si specialitati culinare de pe alte meleaguri sunt preparate cu drag de bucatari, in stil „Slow Food”: mancarea este preparata NUMAI din produse bio, din productie proprie, iar clientii sunt invitati sa asiste la gatit. Pe langa delicioasele bucate se vor putea servi cele mai apreciate vinuri din zona Moldovei, iar pentru o experienta cu totul autentica, crama cu capacitate de 60 de persoane, situata chiar sub foisor, va fi disponibila. Pe langa sala de mese cele doua separee decorate in stil taranesc, respectiv boieresc sunt ideale pentru petreceri private, in grupuri mici.

Pentru cei mai aventurosi, care cauta o experienta autentica a satului romanesc, am creat doua casute tip bungalow, din piatra, respectiv lemn, cu acoperis de stuf, ideale pentru o escapada in trecut.

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *