Licitație de 5,1 milioane lei pentru reabilitarea bisericii unde a fost Curtea Domnească

0

Biserica Sf Gheorghe Botoșani

Lucrări de peste un milion de euro vor fi efectuate la reabilitarea bisericii simbol a municipiului Botoșani, târgul domnițelor.

Biserica unde a fost Curtea Domnească și care a fost ctitorită la 1551 de Elena Rareș, soția voievodului Petru Rareș, va fi reabilitată cu fonduri europene.

De câțiva ani, biserica al cărui hram este cel al patronului spiritual al municipiului Botoșani, adică Sfântul Gheorghe, se află într-o stare avansată de degradare. 

Loading…

 

loading…

 

Monumentul istoric simbol al urbei

Primăria municipiului Botoșani a scos la licitație lucrările de reabilitare și dezvoltare turistică a monumentului istoric Biserica Sfântul Gheorghe.

Estimate la 5,19 milioane lei, lucrările de restaurare vor fi licitate în data de 6 iulie 2018, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 5 iulie.

În 2016, în urma unor săpături în curtea bisericii s-au descoperit mai multe rămășițe omenești înmormântate în trunchiuri de copaci, în locul fostei Curți Domnești, acolo fiind reședința fostei doamnei a Moldovei, Elena Rareș.

De altfel, în decursul istoriei, târgul Botoșanilor a fost reședința doamnelor Moldovei, de aici și denumirea de ”târg al domnițelor”. 

 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *