Știri locale Visit Botoșani

Tudor Giurgiu, Radu Dragomir, Dana Rogoz vin la Botoșani la Caravana Zilele Filmului Românesc by TIFF

Actrița Dana Rogoz și regizorii Tudor Giurgiu și Radu Dragomir se vor întâlni cu publicul din Botoșani, la Cinema Unirea, în cadrul unui eveniment care aduce patru dintre cele mai importante premiere ale anului, pe 17 și 18 octombrie. Caravana Zilele Filmului Românesc by TIFF vine cu proiecții speciale ale filmelor Monștri., Parking, Mo și Arest. 

Biletele pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro și de la casieria cinematografului. 

Dana Rogoz, care are  un rol dificil în Mo, va da detalii din culisele unui film despre abuz de putere și hărțuire, bazat pe fapte reale.  La întrebări va răspunde și regizorul Radu Dragomir, la finalul proiecției de vineri, 18 octombrie, ora 20.00. Tudor Giurgiu vine cu o poveste de dragoste filmată în Spania și România, despre care va povesti tot vineri, la proiecția Parking de la 17.30. 

Caravana Zilele Filmului Românesc, prezentată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, își propune să aducă cele mai noi filme românești cât mai aproape de publicul pe care îl merită, într-un turneu prin mai mult de 15 orașe.

PROGRAM | Cinema Unirea

Joi, 17 octombrie

18.00 | Monștri., r. Marius Olteanu 

Cu: Judith State, Cristian Popa, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr și Alex Potocean

Filmul prezintă o zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Dana şi Arthur se află în fața celei mai importante decizii. Ea caută confirmări. El caută companie. Împart același pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe același drum. Care sunt șansele de supraviețuire ale unei relații alimentate de compromisuri și presiuni sociale? Lipsa de asumare și probleme de comunicare pot distruge căsnicii, dar iubirea nu naște monștri. Trailer: https://youtu.be/pKqP62ecvvc 

Premiul publicului din partea publicației Tagesspiegel, Forum, Berlin 2019; Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sofia; Premiul Zilele Filmului Românesc pentru Debut la TIFF

20.30 | Arest, r. Andrei Cohn 

Cu: Alexandru Papadopol, Iulian Postelnicu

În august 1983, arhitectul Dinu Neagu este, împreună cu soția și cei doi copii, pe o plajă de nudiști din apropierea unei zone industriale. Dintr-o mașină coboară doi securiști, care îl iau la București pentru o declarație despre care nu-i oferă prea multe detalii. Filmul continuă în arestul miliției, unde Neagu este închis în aceeași cameră cu Vali, deținut de drept comun, folosit ca torționar de către securitate în schimbul unor favoruri. Lucrurile capătă o întorsătură din ce în ce mai absurdă de la o zi la alta. 

Premiul pentru Cel mai bun film în cadrul Zilelor Filmului Românesc la TIFF. Trailer:  https://youtu.be/k0h4t3L0ZZg

Vineri, 18 octombrie

17.30 | Parking, r. Tudor Giurgiu | În prezența regizorului Tudor Giurgiu

Cu: Mihai Smarandache, Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo

Adrian, un poet din Sângeorz-Băi, emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări. 

Adaptare după romanul „Apropierea”, de Marin Mălaicu-Hondrari. Trailer: https://youtu.be/-flBcCiroBI.

20.00 | Mo, r. Radu Dragomir | În prezența actriței Dana Rogoz și a regizorului Radu Dragomir

Cu: Dana Rogoz, Răzvan Vasilescu, Mădălina Craiu

Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua șansă, iar profesorul le propune un examen neaşteptat. Trailer: https://youtu.be/NLvMzhzfWk8  

Dana Rogoz: „Mo este studenta rebelă, agresivă, care provoacă, care împinge limitele mereu. Dar în același timp, Mo este și tânăra vulnerabilă, sensibilă, fragilă, încă afectată de moartea tatălui, aflată într-o căutare continuă a identității și a valorilor care o definesc.” 

 

***

Caravana Zilele Filmului Românesc by TIFF este organizată de Transilvania Film, cu sprijinul Băncii Transilvania.

***

Pentru informații suplimentare: press@tiff.ro 

Detalii: www.facebook.com/caravanatiff.