Știri locale Visit Botoșani

Pelerinaj cultural-turistic ”Pe urmele lui Nicolae Iorga”

#visitBotoșani #pelerinajcultural

Botoșani începe să pună accent din ce în ce mai mare și pe celelalte branduri culturale ale sale, nu doar pe Mihai Eminescu.

Botoșănenii și românii pasionați de istorie și cultură pot să participe, vineri, la un tur cultural-turistic în care să îl cunoască pe marele istoric Nicolae Iorga.

Cei aflați în treacăt prin Botoșani au ocazia să afle o cantitate uriașă de informații despre unul dintre botoșănenii care și-a pus cel mai puternic amprenta asupra dezvoltării României.

Totul este organizat de Asociația ”Nicolae Iorga” în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie Botoșani.

 



 

Târgul domnițelor nu este doar despre Mihai Eminescu, despre Centrul istoric, cartierul vechi armenesc, cea mai veche biserică armenească din Europa, mâncare sănătoasă și obiceiuri străvechi, iar mai nou despre cel mai mare aqua-park din zona de Nord.

 

Vineri, 6 decembrie, de la ora 11, Asociația Nicolae Iorga organizează un pelerinaj cultural „Pe urmele lui Nicolae Iorga”. Plecarea are loc din curtea bisericii Sf.Parascheva (Pietonalul Unirii), unde este înmormântat Nicu C.Iorga (tatăl istoricului); se continuă la Casa Manolache Iorga din cartierul Marchian, unde se află Școala cu același nume, la care a învățat Iorga. Liceul Laurian este locul unde se vor acorda Premiile Asociației și se vor lansa două proiecte educaționale în sala de prelucrări digitale ale informației culturile, situată la parterul internatului. Manifestarea se va încheia cu o conferință de presă și o vizită la casa memorială.

 

Botoșăneanul Nicolae Iorga a fost un istoric, critic literar, documentarist, dramaturg, poet, enciclopedist, memorialist, ministru, parlamentar, prim-ministru, profesor universitar și academician român.