Știri locale Visit Botoșani

Cel mai cunoscut obiectiv turistic, ”Lacul cu nuferi”, poate fi vizitat și noaptea FOTO

Este cel mai emblematic obiectiv turistic din Țara de Sus, din Botoșani, și de la sfârșitul săptămânii trecute poate fi vizitat și noaptea.

Aproape 200.000 lei au fost investiți pentru o rețea de iluminat a celebrului ”Lac cu nuferi” al lui Mihai Eminescu.

Astăzi a avut loc recepția la proiectul „Iluminat public Lacul cu nuferi, comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani” implementat de către Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, costurile ridicându-se la aproximativ 192.000 de lei, finanțat de Consiliul Județean Botoșani.

 

 



 

La recepția proiectului au participar Daniel Tupiluș, director ajunct al Memorialului Ipotești și cel care s-a ocupat de acest proiect, Ala Saineco, director general al Memorialului Ipotești, reprezentanți ai proiectantului și constructorului, compania Elproex, care a realizat investiția.

Proiectul a prevăzut atât instalația de iluminat compusă dintr-un număr de 34 de stâlpi metalici cu LED, montați la 1 metru de alee, în fundație de beton, precum și o rețea subterană de fibră optică ce va fi folosită pentru implementarea următorului proiect: Sistem de supraveghere video pe întreg traseul rețelei de iluminat.

”Urmează un alt proiect pentru montarea sistemului de supraveghere a Lacului”, a declarat Ala Saineco.

Investiția în sistemul de iluminat de la ”Lacul cu nuferi” și punerea în valoare a acestui obiectiv turistic atât de cunoscut la nivel național face parte din măsurile luate de autoritățile locale pentru atragerea de turiști.

Sper ca noua investiție să fie pe placul tuturor celor care vizitează Lacul cu nuferi și mai mult decât atât, sper ca în urma concretizării acestui proiect să constatăm o creștere a numărului de turiști, dornici să vadă și pe timp de noapte, locul preferat și una dintre sursele de inspirație a marelui poet Mihai Eminescu”, a declarat și Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.