Știri locale Visit Botoșani

FOTO Locul de vis cu hamace în pădure, foișoare din stuf, iaz, multă liniște și mult aer curat

 



În timp ce cei mai mulți dintre români au luat cu asalt plajele și munții, făcând din acestea incubatoare de Coronavirus, există locuri de vis, fără aglomerație, în care mâna omului nu a stricat încă nimic, ci doar a îmbogățit ce a lăsat natura. 

Un astfel de loc este în Țara de Sus, în comuna Văculești, județul Botoșani.

În Botoșani nu doar că municipiul reședință de județ este singurul din țară care respectă media impusă de UE pentru suprafața verde pe cap de locuitor, dar comunele din județ sunt plin de locuri de o frumusețe rară în care relaxarea oferită de natură este acompaniată de cea psihică a faptului că ești departe de locurile înțesate de oameni. 

La marginea comunei Văculești, cu intrare din drumul național Dorohoi-Suceava, DN 29 A,  un om de afaceri a amenajat un loc de vis. 

 



 

Nu aveți cum să ratați intrarea, este un foișor uriaș acoperit cu stuf și cu tricolorul în vârf chiar pe marginea dn-ului.

 

Pe o suprafață generoasă de câteva zeci de hectare de pășune și pădure, familia omului de afaceri Romică Surugiu a amenajat un loc de o frumusețe rară în care au contopit perfect natura cu un necesar minim omului pentru relaxare, pentru reîncărcarea bateriilor, departe de aglomerația urbană, departe de locurile în care oamenii stau unul lângă altul.

Multe foișoare acoperite cu stuf, vreo câteva cabane, cu același acoperiș de stuf prin care nu trece ploaia și e răcoare pe timp de caniculă, o pădure în care hamacele atârnă între copaci în așteptarea orășenilor stresați, șezlonguri, un iaz, dealuri de urcat, zonă de gratar, zonă special amenajată pentru foc de tabără care pare o masă a tăcerii omului în fața naturii. 

Pentru 20-25 de lei de persoană pe zi, locul de vis de la marginea comunei Văculești poate fi ”accesat” de oricine vrea să evadeze din jungla urbană, de oricine vrea măcar o zi fără nevoia de a ”naviga” pe rețelele de socializare. 

Mâncarea sănătoasă este la doi pași, stânile cu oi care pasc pe pășuni unde chimicalele încă nu și-au făcut loc, curțile localnicilor cu găini nu bio dar ”de la țară” sunt furnizoare de sănătate oricui vrea să meargă să stea o noapte la cort sau cu rulota în locul de vis de la marginea comunei Văculești. 

#visitBotoșani #hailaBotoșani #ȚaradeSus #Văculești #locdevis #relaxare #concediu #oazădeliniște #aercurat #pădure #hamacînpădure