Știri locale Visit Botoșani

Maratonul Nordului: MTB la Pomârla – 29 august, Teioasa Trail – 30 august



Două dintre cele mai importante competiții sportive din 2020 se vor desfășura la sfârșitul lunii august în nordul extrem al țării, în cadrul Maratonul Nordului din timpul festivalului Zilele Nordului. 

Acest festival se desfășoară în perioada 28-30 august și pe lângă cele două întreceri de alergat și ciclism cuprinde concerte în aer liber, film în aer liber la conac, teatru în aer liber. 

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, spune că este o bucurie pe plan local să se organizeze MBT la Pomârla. 



”Pasionații de ciclism nu au avut anul acesta niciun concurs și au cerut să facem tot posibilul să organizăm MBT Pomârla deoarece le-a plăcut, în anii trecuți, traseul nostru pe la Hilișeu, Pomârla și Măgura Ibăneștiului. La început am fost reticent, dar nefiind un sport de echipă cu oameni legați între ei am acceptat să îl organizăm și vom avea un plus de măsuri de siguranță la startul competiției, când va fi dat în condiții speciale cauzate de situația în care ne aflăm. Turul ciclist de la Pomârla a intrat în calendarul competițional al federației de profil și așteptăm 250-300 de cicliști. Dacă nu era Coronavirus ar fi venit de trei sau patru ori mai mulți”, a declarat primarul Dumitru Chelariu

 

Pentru campare, comuna Pomârla pune la dispoziție o pădure de 7 hectare pentru a se respecta toate normele de distanțare fizică din această perioadă. 

 

Pentru a vă înscrie la ciclism sau alergare puteți intra pe www.maratonulnordului.ro

 

#Cei7AniDeAcasă

#HaiÎnNord

 #hailaBotoșani