Știri locale Visit Botoșani

Locuri frumoase pe care să le vizitezi în Botoșani



 

Despre Botoșani se cunosc destul de multe lucruri. Județul care se învecinează cu Iașiul și cu Suceava este celebru în primul rând pentru talentele pe care le-a oferit țării noastre. Câteva dintre cele mai sonore nume sunt: Mihai Eminescu, George Enescu și Nicolae Iorga. Indiferent dacă ești din zonă sau vizitezi aceste meleaguri pentru prima dată, o scurtă vizită la casele memoriale ale acestor oameni de cultură este necesară. Acolo vei avea ocazia să vezi și alte obiective la fel de frumoase, fie că este vorba de natură sau mănăstiri cu adevărat impresionante. În rândurile de mai jos găsești câteva obiective pe care le poți vizita în acest județ.

Casa memorială Mihai Eminescu

Primul obiectiv turistic care ar trebui să apară pe harta fiecărei persoane care vizitează Botoșaniul este casa poetului național Mihai Eminescu. Muzeul a fost inaugurat în anul 1940 după ce aproape că ajunsese să fie o ruină. În interior se pot vedea piese de mobilier și obiecte personale care i-au aparținut timp de 30 de ani cât a locuit acolo.

Tot aici poate fi văzut și lacul cu nuferi, cadrul natural care a inspirat atât de multe dintre creațiile lui Eminescu. Atmosfera pe care o redă casa și elementele naturale te fac să înțelegi cum a locuit un geniu și care au fost factorii care l-au ajutat să scrie atât de frumos și să fascineze generații întregi de oameni.

Parcul Mihai Eminescu

Deși Botoșani este un oraș destul de mic, cu siguranță nu îi lipsesc atracțiile turistice. După o zi lungă de plimbări și explorări, o ieșire în parc este tot ce ai nevoie pentru a te relaxa. În timp ce stai pe bancă în parcul Mihai Eminescu sau cât timp faci o plimbare cu barca, cu siguranță vei face câteva poze pe care să le arăți prietenilor tăi.

În plus, chiar dacă ești departe de casă, poate vrei să încerci jocuri de poker sau să urmărești situația de la pariuri. În Botoșani există câteva cazinouri, dar o opțiune pe care o ai mereu la îndemână este telefonul mobil. De aici ai acces facil la site-uri precum Unibet care îți permit să faci pariuri de oriunde te-ai afla. Tot ce îți trebuie este o conexiune la internet și să ai pronosticurile pregătite!

Casa memorială George Enescu

Satul Liveni din județul Botoșani este locul în care a trăit muzicianul George Enescu. Muzeul se află la 50 km de Botoșani. „Casa visurilor” este locul în care Enescu a compus „Țara Românească” sau „Poema Română”, în anul 1894.

În această casă se găsesc obiecte personale, printre care un pian, o vioară și câteva desene. La toate acestea se adaugă fotografii cu părinții, fotografii în care este înfățișată casa din Cracalia și partituri muzicale. Casa mică cu pridvor este ca o punte ce te poartă pe alte meleaguri și îți arată fragmente din viața geniului muzician.

Centrul vechi

La fel ca în orice alt oraș, centrul vechi reprezintă o emblemă care nu trebuie ratată. În urma reabilitării unor clădiri din centrul urbei orașul este mai atractiv, motiv pentru care mulți turiști poposesc aici pentru a aprecia frumusețea locului.

Chiar și o scurtă trecere prin centrul vechi din Botoșani îți va pune în fața ochilor case care datează încă din secolele XVII-XVIII. O mare parte dintre acestea au aparținut evreilor, motiv pentru care au fațade decorative atât de frumoase, o adevărată plăcere pentru ochi.

Pe scurt, acestea sunt câteva dintre cele mai frumoase obiective pe care le poți vizita în Botoșani. Aici există însă mult mai multe locuri care te vor fascina de-a dreptul. Casa memorială Nicolae Iorga, Teatrul de stat Mihai Eminescu, Casa Antipa, mănăstirea Cosula sau rezervația Bălțile Siretului pot fi incluse cu ușurință pe lista ta. Pe lângă faptul că vei avea ocazia să înveți lucruri noi vei putea să îți lărgești orizonturile și să înțelegi mai multe lucruri legate de geniile care au locuit în aceste zone.