Știri locale Visit Botoșani

Noaptea Muzeelor 2022: sâmbătă puteți merge gratuit la muzeele din Botoșani, Dorohoi, Ștefănești și Săveni

 

Muzeul Județean Botoșani organizează sâmbătă, 14 mai 2022, evenimentul cultural intitulat Noaptea Muzeelor.

Înscriindu-se în cadrul manifestărilor organizate anual, la nivel european, sub patronajul Consiliului Europei, al UNESCO și al Consiliului Internațional al Muzeelor, dar și la nivel național, sub coordonarea Rețelei Naționale a Muzeelor din România, evenimentul din acest an oferă publicului botoșănean posibilitatea de a vizita Muzeul de Etnografie Botoșani, Muzeul de Științele Naturii Dorohoi, Muzeul „Ștefan Luchian” Ștefănești și Muzeul de Arheologie Săveni.

La Muzeul de Etnografie, pe lângă expoziția etnografică de bază, va putea fi vizitată și expoziția temporară intitulată „Lumea rurală în arta plastică”, al cărei vernisaj va avea loc la orele 19.00. Vor prezenta Maria-Laura Tocariu și Liviu Șoptelea.

La Muzeul de Științele Naturii Dorohoi pot fi vizitate atât expoziția permanentă, cât și cea foto-documentară intitulată „Județele Botoșani și Dorohoi în La Belle Époque”. Prin intermediul ilustrațiilor și al textelor, va fi evocată perioada de maximă dezvoltare a celor două entități administrative corespunzătoare ultimului sfert de veac al secolului al XIX-lea și începutului secolului XX. A fost o epocă în care preocupările personalităților locale în direcția modernizării s-au concretizat în construirea unor importante edificii publice, care astăzi reprezintă mărturii ale importanței celor două județe pe harta vechii Românii.

Muzeele de la Ștefănești și de la Săveni propun publicului vizitarea expozițiilor permanente.

Pe parcursul evenimentului, accesul vizitatorilor va fi gratuit.