Administrație

Comuna în care nu s-a turnat un metru de asfalt în ultimii 28 de ani intră în modernizare: asfalt și dispensar uman

Una dintre comunele din județul Botoșani în care în cei 28 de ani trecuți de la Revoluție nu s-a turnat nici măcar un metru de asfalt intră într-un amplu proces de modernizare.

Este vorba despre comuna Blândești. Primăria din localitate a depus mai multe proiecte pentru finanțare guvernamentală și o parte dintre acestea au fost acceptate.

Primăria Blândești va organiza la sfârșitul lunii august două licitații, a câte 50.000 lei, pentru ,Servicii de elaborare Expertiză tehnică+Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție pentru modernizare de drumuri comunale și sătești și pentru drumuri de interes local în comuna Blândești.

În primul rând este vorba despre drumul comunal care va duce pentru prima dată asfalt în satul Șoldănești, care va face legătura între acest sat și drumul național Botoșani-Ștefănești, dar și de mai multe drumuri de interes local din satele Blândești și Cerchejeni. În reședința de comună, în satul Blândești, vor fi asfaltate mai multe drumuri paralele cu drumul județean care străbate localitatea.

Asfaltarea drumului comunal din Șoldănești va avea impact și asupra turismului din județ pentru că acolo este una dintre cele mai frumoase pensiuni din regiune, Paradisul Ecologic Fata Verde.

De asemenea, în această săptămână va avea loc și licitația pentru Achiziționarea serviciilor de întocmire a studiului de fezabilitate pentru Construirea unui dispensar uman în comuna Blândești. Această licitație pleacă de la o valoare de 18.500 lei și are ca sursă de finanțare tot fondurile guvernamentale.

Execuția lucrărilor de asfaltare și de construire a dispensarului medical va fi scoasă la licitație la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor.