Administrație

Ministrul Fondurilor Europene a promis bani de la buget pentru terminarea lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu

Social-democrații botoșăneni au adus doi miniștri pentru a semna contracte de aproape 94 milioane euro pentru drumurile județene, iar demnitarii au făcut promisiuni și în ceea ce privește alte proiecte importante nefinalizate în Botoșani.

Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, a promis că Guvernul va acorda finanțare pentru finalizarea lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu Botoșani.



”Teatrul a beneficiat de finanțare dar nu a fost finalizat în perioada de eligibilitate. Din câte știu s-au decontat lucrări de 3,7 milioane. Ne-am asumat, factorii lcoali și Guvernul, ca acest obiectiv să fie finalizat până în decembrie 2019, altfel trebuie să decontăm toți banii Comisiei Europene. Diferența necesară pentru finalizarea lucrărilor intenționăm să o acordăm din bugetul CNI”, a declarat ministrul Marius Nica.

Lucrările la Teatrul Mihai Eminescu au început în 2013, dar au fost sistate în 2014 din cauza unor probleme apărute la structura de rezistență a clădirii pentru care ar fi fost nevoie de bani în plus pentru consolidare, însă fosta administrație Ovidiu Portariuc nu a vrut să aloce bani suplimentar. Actualul primar Cătălin Flutur a anunțat în 2016 că firma Victor Construct a fost notificată verbal că i s-a reziliat contractul de execuție, însă asta nu s-a întâmplat nici până acum, din partea Primăriei se spune că este un contract ”suspendat”.

Proiectarea lucrărilor de reabilitare s-a făcut în al doilea mandat de primar al lui Cătălin Flutur, dar licitația și firma câștigătoare a fost stabilită în mandatul de primar al pesedistului Ovidiu Portariuc, iar lucrările au început și s-au oprit pe o perioadă nedeterminată tot când acesta era primar.