Administrație

VIDEO Președintele CJ spune că nu e problema lui că la Protecția Copilului nu s-au plătit salariile pentru două luni

Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani
Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani

În timp ce majoritatea PSD vota creșteri uluitoare de lefuri în Consiliul Județean Botoșani, la Direcția pentru Protecția Copilului sunt salariați care nu și-au primit banii pentru lunile noiembrie și decembrie.

 

Liberalul Gheorghe Sorescu, fost vicepreședinte cu atribuții de președinte al Consiliului Județean, a propus o creștere a lefurilor astfel încât să rămână bani și pentru a acoperi restul de plată a salariaților de la Protecția Copilului.

 



În plenul CJ, Costică Macaleți, președintele instituției a spus că: „Legat de partea de salarii de la Protecţia Copilului nu este partea noastră, este a Ministerului Muncii şi sper că nu va rămâne fără salarii la sfârşitul anului”. Asta deși Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului se află în subordinea Consiliului Județean, a președintelui Costică Macaleți.

Mai mult decât atât, cei lăsați fără lefuri timp de două luni sunt categoria de personal care lucrează direct cu bătrânii din azile și copiii din centrele de plasament.

 

Întrebat de ce nu rezolvă această problemă pentru că banii trebuie să vină de la Ministerul Muncii, care este condus de un coleg de partid al său, respectiv ministrul Olguța Vasilescu, Costică Macaleţi a avut o reacție uluitoare.

 

”Dumneavoastră puneți problema tendențios. Partea de salarii la aparatul propriu ne ocupăm noi, dar la aparatul propriu e vorba de rămânere fără salarii în ultimele două luni, ci la partea de protecția copilului și persoanelor vârstnice. Am încheiat spunând că lucrurile vor funcționa în mod corect”, a declarat Costică Macaleți.