Administrație

DOCUMENT Salariile în cabinetele medicale școlare: asistentele primesc 5.000 lei, medicii până la 16.698 lei

Salariile din cabinetele medicale școlare sunt mai mari decât a multor alte cadre medicale din spitale sau chiar decât medicii de familie, volumul de muncă și responsabilitatea fiind cu totul și cu totul alta.

 

Mai mult, pe lângă faptul că legislația modificată atât de des în ultimii ani a dus la această situație, ca leafa unui medic din cabinetele școlare să fie de nivelul celei primite de un doctor care face operații, iar salariul asistentelor să fie mai mare decât leafa asistentelor din Spitalul de Pediatrie, salarizarea personalului medical din cabinetele școlare este asigurată din bugetul local al Primăriei Botoșani.

 

Totodată, personalul din cabinetele medicale școlare primește și un spor de 15% la salariu pentru condiții de muncă vătămătoare.

 



Nu este de mirare că Primăria nu are bani de investiții atât timp cât majorirările salariale impuse de Guvern sunt făcute din bugetul local diminuat tocmai de Guvern. Pe lângă salariile cadrelor medicale din cabinetele medicale școlare, Primăria asigură din bugetul local și lefurile actorilor de la Teatrul Mihai Eminescu și Teatrul Vasilache, dar și salarizarea Filarmonicii de Stat Botoșani.

 

 

 

Spre comparație, primăriile din Iași, Cluj ori Timișoara nu plătesc niciun leu pentru salarizarea personalului din instituțiile de cultură locale deoarece sunt considerate naționale și sunt asigurate de la bugetul central.

 

 

loading…