Administrație

Dezastru financiar cât clădirea Teatrului Eminescu: 4.000.000 lei

Cum ar trebui să arate Teatrul Mihai Eminescu după modernizare

Pe cât de impozantă a fost clădirea Teatrului Mihai Eminescu, pe atât de mare este incompetența aleșilor locali din Botoșani.

Viceprimarul Cosmin Andrei a revenit asupra declarațiilor pe care le-a făcut la postul de radio Viva FM în ceea ce privește suma pe care Primăria Botoșani trebuie să o plătească din bugetul local Uniunii Europene pentru lucrările abandonate la Teatrul Mihai Eminescu.

 



 

Astfel, într-o emisiune moderată de jurnalistul Gina Poenaru, viceprimarul social-democrat Cosmin Andrei declara că proiectul de modernizare a teatrului trebuie declarat nefuncțional, trebuie rambursați 200.000 lei pentru lucrările efectuate, și așteptăm să se concretizeze o promisiune primită de PSD la București pentru includerea consolidării imobilului în proiectele Companiei Naționale de Investiții.

Suma pe care trebuie să o plătim Comisiei Europene este însă mult mai mare decât cea declarată de Andrei.

”S-au decontat lucrări de 4 milioane lei”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei după ce și-a consultat colegii din Primărie.

 

 

 

 

Clădirea simbol a culturii locale, care a fost construită acum mai bine de 100 de ani din fonduri private, Teatrul Mihai Eminescu Botoșani, a fost distrusă de politicienii locali care au condus municipiul în perioada 2012-2016 deși pentru proiect au avut la dispoziție fonduri europene de 5 milioane euro și el a purtat generic denumirea de ”Modernizare”.

În 2012, când primăria Botoșani era condusă de Ovidiu Portariuc, a avut loc licitația pentru modernizarea Teatrului Mihai Eminescu, firma Victor Construct licitând undeva la 3 milioane de euro.

În 2018 clădirea simbol a municipiului se află deja de ani buni în stare de conservare pentru că lucrările de ”modernizare” s-au oprit de prin 2014.

 

loading…