Administrație

Aleșii locali și-au bătut joc de unul dintre cei mai importanți business-mani și de Camera de Comerț

Dispreț total arătat de autoritățile locale din Botoșani pentru mediu de afaceri.

 

Aleșii locali și-au bătut joc la propriu de unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri, Valeriu Iftime în noua calitate a acestuia de președinte al Camerei de Comerț Industrie și Agricultură a județului.

 

La propunerea de a realiza în comun un proiect destinat liceenilor și mediului de afaceri, aleșii locali din municipiu au decis să trateze la mișto totul.

 



 

”Am decis să renunțăm la semnarea contractului cu autoritățile locale deoarece ni s-a acordat 4.800 de lei din totalul de 24.500 de lei solicitați pentru un proiect prin care ne doream crearea unui profil al absolventului botoșănean care să fie oferit mediului de afaceri”, a declarat Marian Rotariu, directorul de comunicare al Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Botoșani.

Suma primită de la autoritățile municipale este oferită în bătaie de joc, mai ales ținând cont de noile lefuri din Primăria Botoșani, în timp ce proiectul Camerei de Comerț ar fi avut impact asupra mediului de afaceri și a miilor de liceeni.

În schimb, primăria consumă resurse importante din bugetul local pentru festivaluri și sărbători.

Spre deosebire, Consiliul Județean Botoșani a acordat o finanțare de 19.000 lei Camerei de Comerț pentru realizarea primei radiografii economice reale a mediului de business, a oportunităților de afaceri de pe plan local.