Administrație

Consilierii locali au aprobat achiziția a 9 tramvaie noi cu 18,5 milioane euro

Consiliul Local Botoșani a aprobat joi, 27 septembrie, cumpărarea a 9 tramvaie noi cu prețul de 86,22 milioane lei cu TVA, echivalentul a 18,5 milioane euro.

A fost votată în unanimitate  ”Achiziție de mijloace de transport public – tramvaie în vederea depunerii și obținerii finanțării acestuia din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Prioritatea de investiții 4e, Obiectivul specific 4.1. Achiziție de mijloace de transport public – tramvaie”.

Proiectul, inițiat de primarul Cătălin Flutur, aprobat în unanimitate de consilierii locali PSD și PNL, va beneficia de o finanțare din fonduri europene care vor fi primite de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

 

 

 

Municipiul Botoșani are alocați individual acești bani pentru a moderniza sistemul de transport public ecologic cu tramvaiele.

Proiectul prevede achiziția a 9 tramvaie noi cu lungime de 18 metri fiecare, contribuția din bugetul local la acest proiect urmând a fi de 1,7 milioane lei, adică 2% din valoarea totală.

Per total, proiectul va avea o valoare de peste 30 milioane euro, sumă în care va intra și schimbarea căii de rulare a tramvaielor, modernizarea stațiilor de călători, dotarea cu sistem electronic de taxare, modernizarea depoului din zona industrială, plus revitalizarea buclei de la gară pentru a permite tramvaielor să întoarcă pe lângă benzinăria Mol și prin fața Botoșani Shopping Center.

Deși votul a fost dat astăzi, achiziția mai are de așteptat semnarea contractului de finanțare și apoi organizarea licitației.