Administrație

Iliuță, despre o problemă care va bloca administrația și mediul de afaceri dar pe care Guvernul PSD o neglijează

Viorel Iliuță, președintele Organizației municipale PNL Botoșani
Viorel Iliuță, președintele Organizației municipale PNL Botoșani

Liderul liberal Viorel Iliuță a declarat că anunțatele programe de investiții guvernamentale vin cu probleme care vor bloca atât administrațiile locale, cât și mediul de afaceri.

Iliuță, președintele Organizației municipale PNL Botoșani, fost viceprimar, a declarat că viitorul Program Național de Dezvoltare Locală 3, dar și alte surse de finanțare guvernamentală nu au prevăzute avans pentru lucrări, ceea ce înseamnă că firmele care vor câștiga licitația să se împrumute pentru lucrările statului.

 

 

Pe lângă criza forței de muncă, Iliuță spune că investițiile publice vor fi blocate și de această prevedere total neglijată de actuala guvernare.

 

„Înseamnă ca firmele să aducă bani de acasă, eventual să se împrumute. Asta pune în imposibilitate multe firme să se prezinte la licitații. Ca atare o să constatăm că vom avea investiții, vom începe investiții foarte serioase, poate începem și Programul Operațional de infrastructură mare, dar nu vom avea firme care să vină la licitații. Este o chestie foarte seriosă care ar trebui să preocupe guvernarea, dar se pare că nu se preocupă și nu o interesează”, a declarat Viorel Iliuță, unul dintre puținii politicieni care au contact direct cu proiectele de investiții din punct de vedere al companiilor private.