Administrație

VIDEO Un om de afaceri construiește un metru de drum european lângă dezastru Botoșani-Târgu Frumos

omul de afaceri Dumitru Balan
omul de afaceri Dumitru Balan

Construiește un metru de drum european lângă dezastrul Botoșani-Târgu Frumos pentru a atrage atenția autorităților asupra necesității investiției în modernizarea acestui tronson de drum național.

Omul de afaceri Dumitru Balan, proprietarul companiei Microbuzul SRL, a anunțat astăzi că va face investiție pe un teren proprietate personală aflat în apropierea drumului național Botoșani-Târgu Frumos, cel mai important tronson de drum național din județ.

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă și LIVE într-o discuție telefonică purtată cu omul de afaceri Viorel Cataramă, președintele Dreapta Liberală, partid condus la Botoșani de Dumitru Balan.

 

 

 

loading…

 

”Doresc să fac un metru de drum european în Botoșani, m-am gândit la o locație. Mă gândesc că în două-trei luni pot să-l fac, simbolic, așa cum l-a făcut și Mandache la Suceava. Să înțeleagă că și noi, Botoșaniul, avem nevoie de o asemenea investiție. Din 1990 și până acum s-a făcut campanie electrorală pe drumul Botoșani – Târgu Frumos, de 30 de ani. Noi circulăm pe drumurile făcute de Ceaușescu”, a declarat Dumitru Balan.

Acesta a precizat că șansa dezvoltării economice a județului o reprezintă în primul rând investițiile în infrastructura rutieră.

În 2017 se anunța că va fi scos drumul la licitație, ceea ce s-a întâmplat abia în mai 2018, iar în februarie 2019 licitația s-a anulat pe motiv că toate cele 10 oferte depuse de constructori erau neconforme. Licitația se va relua în 2019 și cel mai probabil, dacă nu va fi anulată sau dacă nu vor fi contestații, în 2020 ar trebui să înceapă lucrările.

Dumitru Balan estimează că pentru a construi 1 metru de drum european va cheltui puțin peste 1000 de euro.

Loading…