Administrație

FOTO 26 de ajutoare de urgență în județul Botoșani pentru cazuri cu adevărat sociale

Prefectul Dan Şlincu şi funcţionari ai Agenţiei Judeţene de Prestaţii şi Inspecţie Socială au înmânat astăzi 26 de ajutoare de urgenţă, aprobate de Guvern în urmă cu două săptămîni.

 

Este vorba de sume cuprinse între 1.000 şi 6.000 de lei, ai căror destinatari sunt familii sau persoane singure care se confruntă cu probleme financiare sau de sănătate grave.


Primele ajutoare au fost acordate la sediul Primăriei Municipiului Dorohoi, pentru persoane din municipiu şi din comuna Adăşeni.

 

 

loading…

 

 

Printre beneficiari s-a aflat şi Andreea, o tânără cu o poveste dramatică: şi-a pierdut părinţii în mai puţin de un an şi a rămas tutorele celor doi fraţi mai mici: unul în clasa a X-a şi unul în clasa a III-a. A fost nevoită să renunţe la şcoală şi şi-a găsit un loc de muncă, tocmai pentru a reuşi să-i susţină pe cei doi fraţi. Are un sprijin într-o mătuşă care şi-a asumat supravegherea fraţilor cât Andreea este la serviciu, dar speră că la un moment dat va reuşi să-şi finalizeze studiile.

„Cu un asemenea optimism şi forţă, sunt sigur că vei reuşi să le faci pe toate aşa cum trebuie şi să-i întreţii pe băieţi. Noi ne vom strădui să te sprijinim în continuare iar uşa noastră îţi va fi deschisă mereu”, i-a spus prefectul Dan Şlincu tinerei dorohoience.

 

Loading…

 


Primarul Dorin Alexandrescu şi-a exprimat disponibilitatea de a o ajuta pe Andreea ori de câte ori va fi necesar.
„Situaţia ta este impresionantă şi sunt sigur că sacrificiul pe care l-ai făcut, asumându-ţi fără rezerve tutela celor doi fraţi, va fi răsplătit”, a spus primarul municipiului Dorohoi.


Ulterior, la sediul AJPIS au fost înmânate şi celelalte ajutoare de urgenţă, inclusiv Mariei Ababei, bătrâna din Botoşani copleşită de datorii greu de achitat. Pe lângă ajutorul primit din partea botoşănenilor care au fost impresionaţi de povestea ei, astăzi a primit suma de 4.000 de lei cu care şi-a plătit parte din debitele la utilităţi.

„Ajutoarele au venit în urma anchetelor sociale făcute la domiciliile dumneavoastră, în urma solicitărilor autorităţilor publice locale, cu sprijinul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială. Sper că aceşti bani să vă ajute să acoperiţi anumite priorităţi sau să rezolvaţi anumite probleme de sănătate, sprijinirea familiilor cu probleme grave fiind o preocupare la nivelul Instituţiei Prefectului dar şi al Ministerului Muncii”, a declarat prefectul Dan Şlincu.


Cinci dintre familiile sau persoanele singure- beneficiare sunt din municipiul Botoşani, şase din Dorohoi, cinci din comuna Coşula, trei din Călăraşi şi câte o familie/ persoană singură din Bucecea, Havârna, Santa Mare, Vlădeni, Cristeşti, Durneşti şi Adăşeni. Valoarea totală a ajutoarelor acordate astăzi este de 90.500 de lei, bani proveniţi din bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.