Administrație

Un primar concediază funcționarii ineficienți, care ”plimbă vântul” VIDEO

Primăria comunei Dîngeni, județul Botoșani
Primăria comunei Dîngeni, județul Botoșani

Le-a găsit locuri de muncă asistaților social, iar acum mai salvează o parte din buget prin concedierea funcționarilor publici din Primărie care ”plimbă vântul”.

Primarul comunei Dîngeni, din județul Botoșani, este liberalul Cătălin Rotundu. Acesta a devenit cunoscut la nivel național ca fiind printre primii care le-a căutat locuri de muncă asistaților social și nu numai.

Rotundu a profitat de momentul în care mediul privat duce lipsă de forță de muncă, inclusiv pe partea de birouri, și anunțat o altă măsură menită să aducă economii la bugetul local.

 



 

 

După inaugurarea celui mai modern centru medico-social din mediul rural deschis după o finanțare din fonduri elvețiene și locale, primarul Cătălin Rotundu a anunțat că măsura care va salva zeci de mii de lei lunar. 

”Acum avem 26 de salariați și 8 posturi vacante. Am făcut o analiză completă și am luat decizia ca 5 sau 6 posturi să fie restructurate pentru că, așa cum prevede legea, primarul este obligat să se încadreze în limitele bugetare. Pentru că în acest an nu am găsit altă soluție și de la nivel central ni s-a comunicat că trebuie să trecem la acest gen de măsuri. Domnul ministru al Finanțelor ne-a recomandat să începem să restructurăm administrația locală, am trecut și la fapte pentru că suntem oameni care ca și manageri înțelegem să ne asumăm asemenea măsuri”, a declarat primarul Cătălin Rotundu.

 

 



 

Edilul-șef din Dîngeni a precizat că restructurarea personalului se face în baza evaluării și a raportului zilnic de activitate, ce au avut de îndeplinit și ce au realizat, după care se va lua în calcul și comasarea serviciilor.

Rotundu a luat decizia de a restructura persoanele ineficiente din Primăria Dîngeni pentru a se putea încadra în anvelopa salarială anuală, cele 6 persoane disponibilizate totalizând economii de peste 35.000 lei lunar.

”Sunt stric aceleași măsuri pe care le ia un om de afaceri dacă este nevoit. Avem acele opt posturi vacante pe care le închidem, le scoatem de tot din organigramă, plus 5 sau 6 posturi restructurate. Cu persoane mai puține poți realiza lucruri mai mari, dacă toți sunt implicați”, a completat Cătălin Rotundu.

Unul dintre salariații Primăriei Dîngeni al cărui post a fost restructurat a contestat decizia în instanță dar a pierdut.

Primăria Dîngeni are în derulare investiții de peste 16 milioane de euro din fonduri europene, elvețiene, naționale și locale, de la aducțiuni de apă și canalizare, la asfaltări, modernizări de școli și grădinițe, centru medico-social cu dotări ca EKG, Doppler.

 

 



 

 

 

#administrațieeficientă #economiilabuget #primarulCătălinRotundu #PrimăriaDîngeni #măsuricorecte #funcționariineficienți #concedieriadministrație