Administrație

După dezastrul PSD, PNL ne dă în cap cu Autostrada Unirii aflată în licitație: Se vrea revizuirea și completarea studiului de fezabilitate

După o guvernare PSD începută în 2012 și care până în noiembrie 2019 nu a reușit să construiască niciun metru din Autostrada Unirii, nici măcar să o scoată de la nivelul studiilor de fezabilitate pe anumite tronsoane, noua Guvernare PNL taie orice urmă de speranță că în următorii patru ani am putea vedea măcar început acest proiect.

 

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a anunţat joi revizuirea și completarea studiului de fezabilitate, din fonduri europene, pe întreg amplasamentul viitoarei autostrăzi A8, de la Târgu Mureș la Ungheni, potrivit Economica.net.

 

 



 

Asta în ciuda faptului că pentru  Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi (A8), împărţită de fosta guvernare în două segmente, s-a semnat completarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ iar tronsonul Târgu Neamţ – Iaşi se află în plină licitație pentru construcţie prin parteneriat public – privat, și există și candidați selectați care vor să depună ofertele. În acest sens, a fost prelungit termenul de depunere a ofertelor până în februarie 2020.

Reluarea proiectului de la faza licitației pentru revizuirea studiului de fezabilitate ar însemna blocarea totală a proiectului autostrăzii A8 cel puțin pentru următorii trei sau patru ani în care nici măcar nu se va face licitația pentru execuție, fără să mai vorbim și de începerea lucrărilor.

Aflată în vizită la Botoșani, vineri, Raluca Turcan, vicepremierul României, a declarat că se va interesa de situația Autostrăzii Unirii, pentru care există și o Lege de execuție, și va trimite informațiile prin liderii PNL Botoșani.