Agricultură

Specialiștii din Ministerul Agriculturii vin să spună cum obține Usturoiul de Copălău protecția europeană

Unul dintre cele mai cunoscute produse agricole cultivate în județul Botoșani, Usturoiul de Copălău, ar putea beneficia de protecție europeană, ceea ce îl va poziționa pe o listă selectă și foarte restrânsă de produse.

Direcția pentru Agricultură Județeană și specialiști din Ministerul Agriculturii se vor întâlni cu autoritățile locale și cu reprezentanți ai asociațiilor de producători pentru a discuta posibilitățile de obținere a unuia dintre sistemele de calitate, Indicație Georgafică Protejată, a Usturoiului de Copălău.

Vineri, 6 iulie, în sala de curs a Direcției pentru Agricultură Județeană Botoșani vor fi prezentate studii și cercetări ale legăturii produsului Usturoiul de Copălău cu aria geografică.

 

 



Vor fi prezenți prefectul Dan Șlincu,  Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani, senatorul Lucian Trufin, care este și secretar al Comisiei de Agricultură din Senatul României, Ionuț Diaconeasa, consilierul ministrului Agriculturii, Cristian Delibaș, director executiv al DAJ Botoșani, Ciprian Ivanov, primarul comunei Copălău, Constantin Aniculăesa, președintele Asociației Producătorilor Cașcavalul de Săveni, și Dorin Ursu, reprezentat GAL Colinele Moldovei.

 

Mihaela Mitu, consilier superior Direcția Generală Politici în Industria Alimentară și Comerț din Ministerul Agriculturii, va susține prezentarea ”Ce înseamnă un sistem de calitate în baza Regulamentului CE 1151/2012”

 

Romeo Dughilă, directorul Oficiului de Studii Pedologice va prezenta un studiu pedologic special în vederea stabilirii favorabilității culturii de usturoi.

 

loading…

Loading…