Agricultură Știri locale

Bogdan Câmpanu, APIA: ”Noi trebuie să adaptăm schemele de sprijin și politicile pentru fermierul nostru”



Într-o intervenție la postul de televiziune Agro TV, șefii APIA Botoșani au vorbit despre schemele de sprijin pentru fermieri și despre noile politici agricole comune.

Liviu Zaharia, directorul executiv, și Bogdan Câmpanu, directorul executiv adjunct, au prezentat punctele de vedere ale APIA cu privire la viitoarele politici din agricultură.

Bogdan Câmpanu a spus că totul trebuie adaptat la condițiile din România și la realitățile cu care se confruntă fermierul român, nu cel din statele vestice.

”Șansele le facem noi! Totul depinde de schemele și măsurile de sprijin pe care le gestionăm la nivel județean și național. Noi nu putem face aceeași politică agricolă comună cum o face Olanda sau alte state din UE. Noi suntem la nivelul nostru și trebuie să ne adaptăm schemele de sprijin și măsurile pe care le luăm pentru fermierii noștri. Totul ține doar de noi. Nu putem avea aceleași politici agricole comune cum au Franța, Spania, Olanda, noi trebuie să facem strict politicile adaptate pentru ca oierul, ciobanul nu are aceleași condiții și aceleași beneficii cum au cei din Spania, Ungaria sau Austria”, a declarat Bogdan Câmpanu.

 

Acesta a precizat că munca funcționarilor din APIA, uneori chiar și până la miez de noapte pentru a se face plățile în timp util către fermieri, este menită să sprijine toți fermierii.

”APIA mereu alături de fermieri. Munca noastră, mentalitatea și obiectivul nostru este să fim mereu alături de fermieri, pentru ca fermierii să își ia banii la timp”, a concluzionat Bogdan Câmpanu.