Economic

Studentă la Politehnică: Dacă vrei să deschizi o afacere, în Botoșani e cel mai tare loc posibil. E o piață nesaturată din toate punctele de vedere

Monalisa Puruhniuc
Monalisa Puruhniuc

O studentă la Politehnică, în București, prezintă o altă imagine pentru Botoșani din punct de vedere economic, al activității pentru un start-up în orice domeniu. Dacă până acum am tot auzit despre sărăcia din Botoșani, despre tinerii și bătrânii care pleacă la muncă peste hotare pentru că nu au unde munci aici, despre lipsa de perspectivă economică pe plan local, Monalisa Puruhniuc, studentă la Politehnică în București și specialist în marketing, spune că realitatea este diametral opusă.



”În primul rând aici este un aer total nepoluat, aici se respiră un alt aer. Apoi, este un oraș foarte mic în care toate sunt foarte aproape și poți să faci orice fără să te preseze că nu ajungi la timp undeva. În 15 minute traversezi dintr-un capăt în altul orașul, în București îți trebuie o oră și jumătate cel puțin. Dacă vrei să deschizi o afacere, în Botoșani e cel mai tare loc posibil. E o piață nesaturată din toate punctele de vedere. Orice fel de business deschizi în Botoșani o să meargă dacă te ocupi serios de el și oferi servicii de calitate TOP. Nu e concurență în multe domenii și niciun serviciu nu este acoperit 100%. Sunt multe lucruri pe care nu se găsesc în Botoșani, multe servicii și totul ține de calitatea pe care o oferi”, a declarat Monalisa Puruhniuc în emisiunea Dialog Deschis de la Tele M.

Aceasta spune că business-urile din Botoșani au marele avantaj că nu sunt condiționate de vadul comercial, ca urmare a dimensiunilor reduse comparativ cu București sau orașele mari, și din acest motiv clienții aleg în funcție de calitate, nu de poziționarea business-ului.

”În Botoșani dacă nu ai vad dar ai calitate nu este nicio problemă pentru că dacă prestezi TOP lumea vine la tine indiferent unde ești pentru că se ajunge rapid. Spre comparație, în București dacă ai calitate TOP dar nu ai vad, nu vine nimeni din cauza distanței și a traficului greu. În Botoșani este important să prestezi calitate TOP, să ai cele mai bune servicii și lumea te va căuta”, a completat Monalisa Puruhniuc.

Botoșăneanca studentă în Capitală, care aleargă la maratoane și ultra-maratoane pentru a salva vieți, precizează că și ea a deschis o afacere împreună cu doi prieteni și că piața răspunde la serviciile lor așa cum se aștepta.
Mai mult, Puruhniuc spune că în ciuda faptului că botoșănenii se plâng de faptul că sunt săraci, parcările hipermarketurilor sunt mai tot timpul pline, ceea ce arată cu totul altceva.