Exporturile pe județ se mențin la peste 30 milioane euro lunar. Vezi care sunt primele 7 firme după volumul exporturilor

0

Companiile din județul Botoșani au menținut pentru a doua lună la rând nivelul exporturilor peste pragul psihologic de 30 milioane euro.

În luna iunie din 2017 nivelul exporturilor a fost de 30,4 milioane euro, cu 200.000 euro mai mult decât în luna mai.”Volumul exportului pentru agenţii exportatori cu sediul în judeţul Botoşani, în luna iunie 2017 a fost de 30,4 milioane euro FOB, cu 16,0% mai mare decât în luna corespunzătoare a anului 2016. Cea mai mare pondere în volumul mărfurilor exportate le deţin materiile textile şi articolele din acestea (inclusiv articole de îmbrăcăminte şi accesorii)  87,0%”, a anunțat Direcția Județeană de Statistică Botoșani.

 

În aceeași lună, volumul importurilor a fost de 24,2 milioane euro, cu 11,7% mai mult decât în aceeași lună din 2016, dar mult mai mic decât în luna mai din 2017, când a fost de 29 milioane euro.

Cea mai mare pondere în volumul mărfurilor importate le deţin materiile textile şi articolele din acestea  (+74,0%), urmate de maşini ,aparate şi echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de produs sunetul şi imaginile( +8,8%) .Cele mai importante firme care au dus exportul la un nivel record de peste 30 milioane euro sunt:

Formens

Carreman

Serconf

Rapsodia Conf

Rolana Tex

Conted Dorohoi

GT CompanyNiciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *