Economic

Exporturi de 30 milioane euro în luna martie. Italia, Franța și Germania, țările în care am vândut cel mai mult

Companiile botoșănene au exportat bunuri în valoare de 30,9 milioane euro în luna martie, fiind una dintre cele mai bune luni din punct de vedere al volumului bunurilor vândute peste granițele țării.

Potrivit datelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică, exporturile din martie 2018 au fost cu 0,7% mai mari decât cele din luna similară a anului trecut.

Cea mai mare pondere în volumul mărfurilor exportate le deţin materiile textile şi articolele din acestea, inclusiv articole de îmbrăcăminte şi accesorii, 84,2%, se arată în raportarea Direcției de Statistică Botoșani.



 

 

Principala piață spre care firmele din Botoșani au făcut exporturi este Italia, unde au plecat 39,9% din totalul mărfurilor trimise peste hotarele țării.

A doua țară după volumul exporturilor realizate de firmele din Botoșani este Franța, cu 18,9%, urmată de Germania cu 11,87%, după care, sunt Ucraina, Polonia și Regatul Unit.

Tot în luna martie 2018, volum importurilor realizat de firmele din Botoșani a fost de 26,8 milioane euro, cu 0,12% mai mic decât perioada de comparație. Principalele importuri le realizăm, în ordine după volum, Italia, Germania, Ucraina, Republica Cehă, Portugalia, Polonia, China, Turcia, Olanda, Bulgaria și Belgia.

Județul Botoșani se menține în lista scurtă a celor care au o balanță pozitivă în ceea ce privește comerțul extern, având exporturi mai mari decât importuri.