Economic

Un salon de frizerie își face angajații patroni dacă stau 5 ani în firmă cu salarii atractive, vacanțe plătite, multe zile libere

omul de afaceri Ciprian Andronache, proprietarul salonului La Brici

Criza forței de muncă:  Unul dintre patronii din noua generație, care pe lângă management face și munca de jos în firmă, dă și cu mătura, spală și wc-ul, încearcă să-și pună afacerea la adăpost în fața crizei de personal care a lovit toate domeniile de activitate.

Ciprian Andronache este un tânăr om de afaceri care în urmă cu aproape 4 ani deschidea în Botoșani ”La Brici”, un salon de frizerie în care sunt oferite servicii premium.

 

Acesta investește în cursuri de pregătire de mii de euro pentru frizerii săi, în scule și ustensile de ultimă generație, dar oferă și concediu de odihnă plus vacanța de iarnă plătite, toate duminicile și toate sărbătorile legale libere, plus posibilitatea de a deveni acționar după cinci ani de activitate în cadrul firmei.

 


”Da, eu m-am consultat cu oamenii de bază și după 5 ani ofer posibilitatea unui salariat de a deveni acționar în firmă. Câștig mai puțin, dar totuși câștig. Decât să plece … mai bine să ai un profit mai mic. Eu stau bine în comparație cu ce e pe piața pe care active. Am fost în februarie la o conferință la București pe managementul salonului și aveau o medie de 3-6 luni pe un angajat de stat în cadrul firmei. Eu când le-am spus că am un an sau chiar mai bine nu le venea să creadă. Am altă viziune de a dezvolta. Mi-am propus să stau 30 de ani pe piață și doar dacă dezvolt un brand în care tinerii să aibă încredere să vină să lucreze la mine pot să rezist, altfel închid în câțiva ani dacă mă concentrez doar pe bani”, a declarat Ciprian Andronache.

 

 

Acesta a spus că se ghidează după o vorbă a italienilor din Napoli: ”Toți trebuie să câștigăm!”

”Napoletanii au o vorbă: ”Toți trebuie să câștigăm!”. Dacă avem un euro îl împărțim la cinci, câți suntem, pentru că dacă îl împarți la cinci aduce mai multă valoare în piață, sunt cinci oameni care se mișcă cu 20 de cenți, decât dacă ții acel euro doar pentru tine și să-l cheltui inutil. Prefer să rulez zi de zi, lună de lună, an de an, chiar dacă eu am câștiguri mai mici lunar dar per total câștig mai mult pentru că nu am fluctuații mari de personal care să-mi pericliteze afacerea”, a completat Ciprian Andronache.