Economic

Top 10 exportatori: hainele, stofele și carnea sunt cele mai exportate produse ”made in Botoșani”

Costumele, cămășile, stofele și carnea reprezintă produsele ”made in Botoșani” care ajung să fie vândute peste hotare și care reușesc să facă din județul Botoșani unul dintre puținele care exportă mai mult decât importă.

Industria care atrage cea mai mare forță de muncă pe plan local, industria ușoară, realizează peste 85% din exporturile din județul Botoșani.

Nici nu este de mirare atât timp cât la Botoșani se produc costume, cămăși, pantaloni și alte articole vestimentare pentru firme gen Prada sau Armani.

 

 

loading…

 

Firmele cu capital francez și italian domină Top 10 exportatori din județul Botoșani, printre ele fiind una singură cu capital autohton, și una cu capital sudanez.

Interesant este că în primele patru firme exportatoare două sunt conduse de femei, respectiv Rolana Tex, condusă de Agnes Holca, și Serconf, condusă de Ana Manuela Zarug.

Formens, liderul exportatorilor, este o firmă cu capital francez și produce costume bărbătești, Rolana Tex este companie cu capital italian și produce fire sintetice de cea mai bună calitate, Carreman România este companie cu capital francez și produce stofe.

Singurul ”intrus” în Top 10 exportatori printre textiliști este firma Doly-Com Distribuție, condusă de Iulian Căzăcuț, care exportă carne și este supranumit ”regele micilor”.

 

Top 10 exportatori

1 Formens SRL

2 Rolana Tex SRL

3 Carreman România SRL

4 Serconf SA

5 Suitprod Limited SRL

6 Doly-Com Distribuție SRL

7 G.T. Company SRL

8 Greif Flexibles România SRL

9 Italpant SRL

10 Summer Conf SRL

 

Sursa datelor: Topul firmelor realizat de Camera de Comerț Industrie și Agricultură Botoșani