Economic

Au deschis o fabrică într-un sat în 1992, acum concurează cu multinaționalele și sunt pe locul 2 în Topul Național al Firmelor

Soții Carmen și Dumitru Solomonescu la Topul județean al firmelor organizat de Camera de Comerț
Soții Carmen și Dumitru Solomonescu la Topul județean al firmelor organizat de Camera de Comerț

O companie locală cu o fabrică deschisă într-un sat dintr-o comună din nordul României reușește, prin calitatea produselor care se vând în toată țara și peste hotare, să fie una dintre fabricile de Top din România.

Una dintre cele mai cunoscute fabrici de procesare a laptelui din țară, printre primele fabrici private apărute la începutul anilor 90, care are și unul dintre brandurile cu cea mai mare notorietate, se menține în fruntea Topului Național al Firmelor.

Cu capital integral autohton, capitol la care a rămas printre puținele fabrici mari de procesare a laptelui în România, compania Lacto Solomonescu din satul Miron Costin, comuna Vlăsinești, este prima la categoria ei de activitate din județul Botoșani și pe locul 2 în Topul Național al Firmelor întocmit de Camera de Comerț a României.

 

 

Fabrica soților Carmen și Dumitru Solomonescu, înființată în 1992 în satul Miron Costin, a ajuns la cifre incredibile pentru industria românească, mai ales pentru cea din Botoșani.

Pe o piață dominată de multinaționale, care au investit sume uriașe să acapareze aproape toate fabricile românești, Lacto Solomonescu s-a impus prin calitate și prin produse care se regăsesc în toate marile lanțurile de hipermarketuri și supermarketuri.

Din fericire pentru județul Botoșani, compania Lacto Solomonescu este printre marii angajatori, printre marile firme după cifra de afaceri și profit.

Lacto Solomonescu este una dintre companiile private din județul Botoșani care a reușit să atragă investiții de milioane de euro din fonduri europene alături de cele realizate din capital propriu.

 

Statisticile companiei soților Solomonescu, potrivit Camerei de Comerț, spun totul:

Locul 2 în Topul Național al Firmelor, Întreprinderi mari, categoria Industrie – fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor

Locul 1 în Topul județean al firmelor, categoria Fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor – întreprinderi mijlocii; este cea mai mare firmă de profil după profitul brut și numărul de angajați

Locul 4 în Topul județean al firmelor după profitul brut, 9,2 milioane lei

Locul 19 în Topul județean al firmelor după cifra de afaceri, 49,2 milioane lei

Locul 30 în județ după numărul de angajați, 146 salariați