Economic

VIDEO O firmă de costume la comandă din Botoșani a cumpărat liderul pieței din Germania și a devenit no.1 în Europa

Tranzacție surpriză pe piața MadeToMeasure(MTM) la nivel european.

Cel mai mare producător de costume la comandă din România, care își desfășoară activitatea în Botoșani, a cumpărat liderul pieței de profil din Germania și a devenit cel mai mare producător din Europa.  

Formens Botoșani, companie deținută de omul de afaceri francez Gerard Losson a cumpărat cel mai mare producător de costume la comandă din Germania și mută producția în România, la Botoșani.

 

 



 

Prin această tranzacție, Losson devine cel mai mare producător de costume la comandă din Europa și vizează creșterea volumului de vânzări de la 10 milioane euro pe acest sector în 2018 la 30 milioane euro în 2020. 

”Achiziția pachetului majoritar de acțiuni al unuia din liderii pieței de retail din Germania pe sectorul MTM, cu o tradiție în domeniu de peste 70 de ani și cu un nivel al vânzărilor actuale de peste 20 milioane euro pe an este unul din pașii importanți ai strategiei de dezvoltare pe vertical. Această investiție va asigura grupului Formens stabilitate și menținerea tuturor locurilor de muncă în Botoșani și Dorohoi”, a declarat omul de afaceri Gerard Losson.

 

 



 

Compania germană avea o parte din producție în Bulgaria, dar totul va fi mutat la Botoșani și Dorohoi. 

Prin achiziția producătorului german, la Formens Botoșani se vor produce în 2020 450 de costume la comandă pe zi, care vor fi vândute în peste 30 de țări și vor genera o cifră de afaceri de 30 milioane euro, adică 33% din totalul companiei. 

Grupul de firme Formens produce costume în serie și la comandă, și-a exstins business-ul și în domeniul imobiliar prin construirea mai multor blocuri în municipiul Botoșani, iar în acest an a cumpărat și pachetul majoritar de acțiuni al unui producător de mobilier școlar din Franța și deschide o fabrică de mobilă de 4,7 milioane euro în orașul Darabani din județul Botoșani.

 

#investițiiBotoșani #costumelacomandă #FormensBotoșani #GerardLosson #achizițieGermania #fabricămobilăDarabani #MadeToMeasure #MTM #DelagraveFranța #celmaimareproducatordecostumelacomanda #liderEuropa