Agricultură Economic Știri locale

Astra Vagoane și turcii de la Durmazlar vor să livreze 9 tramvaie de 72 milioane lei pentru Botoșani 

Municipiul Botoșani va avea unul dintre cele mai moderne sisteme de transport ecologic din toată România.

Două oferte au fost depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru dotarea municipiului Botoșani cu 9 tramvaie de 18 metri.

Valoarea contractului este estimată la 72 milioane lei și finanțarea este asigurată din fonduri europene. 

Cele două oferte depuse pentru tramvaiele din Botoșani, potrivit Economica.net, au venit din partea producătorului român de tramvaie Astra Vagoane Călători și de la turcii de la Durmazlar.

 



 

 

Cele două companii se luptă și pentru contractele pentru tramvaiele din București. 

Ofertele pentru Botoșani au fost deschise la Ministerul Dezvoltării pe 29 iulie, iar procedura de evaluare va dura până pe 3 decembrie. 

Teoretic, până la sfârșitul acestui an Ministerul Dezvoltării ar trebui să semneze și contractul de finanțare din fonduri europene pentru Primăria Botoșani prin care municipalitatea va schimba calea de rulare a tramvaielor, linia de alimentare cu energie electrică, depoul, stațiile de călători, finanțare de peste 20 milioane euro. 

În 2019 în Botoșani mai multe tramvaie au deraiat de pe linie din cauza stării dezastruoase în care se află calea de rulare din municipiu, rețeaua fiind realizată în anii 1991-1993 și de atunci nu s-a mai investit decât în mici reparații.

Dacă licitația pentru tramvaie nu va fi anulată din diferite motive și se va desemna furnizorul tramvaielor pentru Botoșani, există riscul ca Primăria Botoșani să nu aibă cum folosi noile tramvaie în 2020 și nici în 2021 deoarece contractul pentru schimbarea căii de rulare nu a fost semnat de municipalitate și Ministerul Dezvoltării astfel încât Primăria să scoată la licitație lucrarea.