Economic

FOTO A fost dată în folosință pista sintetică de atletism de la LPS. Până acum elevii se antrenau pe asfalt și prin pădure

La 30 de ani de la Revoluție normalitatea a ajuns și la Botoșani. Primăria Botoșani a finalizat după foarte mulți ani lucrările de amenajare a pistei sintetice de antrenament de la Liceul cu Program Sportiv, până acum elevii care participau la concursuri naționale și internaționale se antrenau pe betoane sau prin păduri. 

Așteptarea a luat sfârșit, iar LPS are acum un super teren cu o pistă de atletism sintetică la cea mai bună calitate. 

Secția Atletism a LPS Botoșani are 200 de elevi, dar toți cei 1000 de elevi ai liceului vor folosi la pregătirea fizică această pistă. 

 



 

 

Ioan Huncă, directorul LPS Botoșani, spune că așteaptă investiția de 30 de ani. 

”Ne doream pista asta, noi, antrenorii, dar și copiii. La orice concurs se concurează doar pe suprafață sintetică, iar copiii noștri se antrenau prin pădure, pe asfalt la ANL-uri și mergeam și concuram cu cei din țară sau chiar și în străinătate cu elevii de la loturile naționale. E puțin spun o gură de oxigen această pistă. Nu credeam că vom avea vreodată o pistă sintetică pentru antrenament la Botoșani”, a declarat Ioan Huncă

 



 

 

Lucrările au fost efectuate de compania Tridex Botoșani. ”Poate cel mai frumos proiect al nostru – Teren de fotbal si pista de atletism a Liceului Sportiv Botoșani”, a catalogat omul de afaceri Claudiu Niculăeș, patronul Tridex Botoșani, investiția de la LPS Botoșani.

Tridex Botoșani are o divizie specializată pe pardoseli profesionale. 

 

SURSA FOTO: Contul de Facebook Claudiu Niculăeș